De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Samsung Galaxy Note 4 en Galaxy Note Edge met scherm over rand officieel

Redactie
3 september 2014, 15:39
2 min leestijd
Samsung Galaxy Note 4 en Galaxy Note Edge met scherm over rand officieel
SM-N910_Charcoal Black_Combination-Pen_018

Samsung heeft op woensdag tijdens zijn Unpacked-evenement de Galaxy Note 4 en Galaxy Note Edge onthuld. De Galaxy Note 4 is de opvolger van de huidige Galaxy Note 3 en krijgt een 5,7 inch amoled-scherm met een QHD-resolutie van 2560 bij 1440 pixels, een quadcore-processor van 2,7GHz en 3GB aan werkgeheugen.

Verder zijn er een 16 en 3,7 megapixel-camera aanwezig die minder last hebben van trillende handen, en is er standaard 32GB aan opslagruimte aanwezig dat met een microSD-kaart uit te breiden is. De accu van 3220 mAh moet genoeg energie bieden om de dag door te komen, hoewel de Galaxy Note 4 wel een QHD-scherm gebruikt. Die accu kan wel binnen dertig minuten met 50 procent worden opgeladen. Vanuit de doos draait de Galaxy Note 4 op Android 4.4.

Lees verder na de advertentie.

Galaxy Note 4 aankondiging

¡ šTR Group Main 001

Naast een verbeterde vingerafdrukscanner heeft de Galaxy Note 4 een UV-sensor waarmee de gebruiker op de hoogte wordt gehouden van de felheid van het zonlicht. De nieuwe phablet wordt opnieuw geleverd met Samsungs S-Pen, die onder andere een speciaal S-Pen-menu kan oproepen. De software moet het daarbij gemakkelijker maken om tussen verschillende taken te wisselen en notities op papier te fotograferen en deze als digitale notitie te gebruiken. Laatstgenoemde wordt gedaan met de Smart Note-feature.

De Galaxy Note 4 kopen is vanaf begin oktober in Nederland mogelijk voor een verkoopadviesprijs van 799 euro. Het toestel verschijnt in de kleuren Charcoal Black, Frost White, Bronze Gold en Blossom Pink.

→ Lees ook onze vergelijking Galaxy Note 4 vs iPhone 6 (Plus)

Galaxy Note Edge

2[1]

De Galaxy Note Edge is een nieuw model in de Galaxy Note-lijn. De smartphone heeft dezelfde specificaties als de Galaxy Note 4, alleen dan is een gedeelte van het iets kleiner 5,6 inch-scherm over de rand van de smartphone gebogen. Dit gedeelte kan door de gebruiker worden geraadpleegd als er nieuwe notificaties zijn, zoals een berichtje of e-mail. Ook kunnen zij snel apps openen via dit gebogen scherm. Samsung maakt gebruik van amoled-schermen die op verschillende manieren kunnen worden gebogen.

De Galaxy Note Edge verschijnt vooralsnog niet in Nederland.

Laatste IFA 2014-nieuws

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy Note 4
Samsung Galaxy Note 4

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu