‘Onthulling Galaxy Note 4 vindt plaats in september’

Gijs Ettes
23 mei 2014, 8:55
1 min leestijd
‘Onthulling Galaxy Note 4 vindt plaats in september’
Galaxy Note 4 onthulling

De Galaxy Note 4, Samsungs nieuwe phablet die mogelijk is voorzien van een veel scherper en flexibel scherm, wordt begin september onthuld. Dat beweren althans insiders, die nauw betrokken zouden zijn bij de ontwikkeling. Volgens hen stuurt Samsung in augustus de uitnodigingen voor een nieuw Unpacked-evenement dat in het teken staat van de Galaxy Note 4 onthulling. De presentatie zou gepland staan voor 3 september, al is deze datum natuurlijk alles behalve bevestigd.

In juni vindt er ook al een Unpacked-evenement plaats, maar de verwachting is dat tijdens deze zogeheten  Episode 2 de Galaxy Tab S, de eerste tablet sinds lange tijd die beschikt over een super-amoled-scherm, wordt gepresenteerd. Tijdens Episode 1, afgelopen februari, werden de Galaxy S5, Gear Fit en Gear 2 onthuld.

Lees verder na de advertentie.

‘Galaxy Note 4 krijgt QHD-scherm’

Naar verwachting is de Galaxy Note 4 een flinke verbetering ten opzichte van zijn voorganger. Hoewel de schermgrootte hetzelfde zou blijven (5,7 inch), wordt de resolutie mogelijk opgeschroefd naar 2560 bij 1440 pixels (QHD). Omdat het display even groot is en de resolutie toeneemt, zou de pixeldichtheid neerkomen op 515 ppi. Beduidend meer dan de pixeldichtheid van de Note 3, die circa 386 ppi bedraagt.

Verder zou de nieuwe Samsung-phablet beschikken over een snelle Snapdragon 805-chip met vier cores die draaien op een maximale kloksnelheid van 2,5GHz. Tot slot gaan geruchten dat het toestel stof- en waterbestendig wordt en voorzien van een 20,1-megapixel-camera aan de achterzijde.

Lees meer over Samsung

De Galaxy Note 4 release staat naar verluidt voor het derde kwartaal van 2014 gepland. Check ons overzicht met de beste Galaxy Note 4 aanbiedingen en kooptips!

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy Note 4
Samsung Galaxy Note 4

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu