De Samsung Galaxy A54: Ruil in en krijg tot €80 extra terug!

‘Samsung onthult Galaxy Note 4 op 3 september’

Gijs Ettes
31 juli 2014, 16:27
2 min leestijd
‘Samsung onthult Galaxy Note 4 op 3 september’
Galaxy Note 4 presentatie

Samsung gaat de Galaxy Note 4 op 3 september, tijdens de elektronicabeurs IFA in Berlijn, officieel onthullen. Dat schrijft The Korea Times op basis van berichten die de krant heeft ontvangen van leveranciers van onderdelen van de phablet. Samsung zou de Galaxy Note 4 presentatie graag begin september plannen, zodat het toestel ongeveer gelijktijdig met de iPhone 6 kan worden uitgebracht. Apples toestel verschijnt naar verluidt ook als 5,5 inch-versie.

De Galaxy Note 4 beschikt over een iets groter scherm, dat 5,7 inch meet en een resolutie van 2560 bij 1440 pixels heeft. De overige specificaties zouden ‘aanzienlijk beter’ zijn dan die van de Galaxy S5, Samsungs huidige vlaggenschip. Bovendien zou het toestel in twee versies verschijnen: eentje met een plat oled-scherm en een metalen behuizing en een model met een gebogen scherm. Laatstgenoemde versie zou echter niet gericht zijn op de massa.

Lees verder na de advertentie.

Galaxy Note 4 specificaties

samsung galaxy note 4 specs

Hoewel de specificaties van de Galaxy Note 4 nog niet bevestigd zijn, valt uit een recente AnTuTu benchmark op te maken dat het toestel een Snapdragon 805-chip of een Exynos 5433-chip van Samsung krijgt. Laatstgenoemde is waarschijnlijk bedoeld voor de Europese markt en heeft niet vier, maar acht kernen. Vier hiervan zijn energiezuinig en kunnen lichtere taken voor hun rekening nemen, terwijl de andere vier alleen worden aangesproken bij zware apps of processen.  Een andere interessante toevoeging is die van een sensor die schadelijk UV-licht kan meten en samenwerkt met de S Health-app. In Zuid-Korea zal het toestel ondersteuning kennen voor LTE-A, de nieuwe en snellere 4G-standaard.

Verder heeft de Note 4 de beschikking over een 16-megapixel-camera aan de achterzijde en een 3,7-megapixel-frontcamera voor het schieten van scherpe selfies. Het toestel draait bij verschijning waarschijnlijk op de meest recente versie van Android (4.4.4) met daaroverheen Samsungs TouchWiz-skin.

Het laatste nieuws over de Galaxy Note 4

De Galaxy Note 4 release staat naar verluidt voor het derde kwartaal van 2014 gepland. Wil je de Galaxy Note 4 kopen? Check dan ons koopadvies!

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy Note 4
Samsung Galaxy Note 4

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu