Gerucht: Galaxy Note 4 krijgt scherp en flexibel QHD-scherm

Gijs Ettes
20 mei 2014, 16:10
1 min leestijd
Gerucht: Galaxy Note 4 krijgt scherp en flexibel QHD-scherm
Galaxy Note 4 QHD

Waar de Xperia Z3 van Sony mogelijk geen QHD-display krijgt, zal de Samsung Galaxy Note 4 waarschijnlijk wel over een dergelijk scherp (2560 bij 1440 pixels) scherm beschikken. Een anonieme bron meldt aan GSMArena dat de opvolger van de Note 3 waarschijnlijk de werktitel ‘Muscat’ draagt en qua schermgrootte (5,7 inch) niet zal toenemen. Omdat het display even groot is en de resolutie toeneemt, zou de pixeldichtheid neerkomen op 515 ppi. Beduidend meer dan de pixeldichtheid van de Note 3 dus, die circa 386 ppi bedraagt.

Al eerder gingen geruchten over het scherm van de Galaxy Note 4. De phablet  zou een flexibel oled-scherm krijgen dat tot over de rand loopt. Al eerder liet Samsung doorschemeren de nieuwe youm-schermtechnologie te willen implementeren in de Note 4. Deze schermtechniek heeft Samsung ook al gebruikt voor het oled-scherm van de Gear Fit.

Lees verder na de advertentie.

Wat kunnen we verwachten van de  Galaxy Note 4  specs?

Naar de precieze specs van de Galaxy Note 4 is het vooralsnog gissen. Een Galaxy Note 4 QHD-scherm ligt in de lijn der verwachting en we kunnen ons voorstellen dat het toestel ook beschikt over een moderne Snapdragon 801-chipset. De Galaxy Note 3 heeft  3GB aan werkgeheugen en een accu met een capaciteit van 3200 mAh; waarschijnlijk gaat de nieuwe Note hier ruim overheen. Zeker aangezien het QHD-scherm meer stroom vereist.

Ook gaan geruchten dat het toestel stof- en waterbestendig wordt en voorzien van een 20,1-megapixel-camera. De vorige Galaxy Note had een 13-megapixel-camera aan de achterzijde en een 2-megapixel-frontcamera. Dat is al uitstekend, maar volgens Samsung kan het altijd beter.

Lees meer

De Galaxy Note 4 release staat naar verluidt voor het derde kwartaal van 2014 gepland. Check ons overzicht met de beste Galaxy Note 4 aanbiedingen en kooptips!

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy Note 4
Samsung Galaxy Note 4

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu