‘Galaxy Note 4 krijgt flexibel scherm dat tot over de zijkant loopt’
Redactie

Galaxy Note 4 schermDe Samsung Galaxy Note 4 krijgt mogelijk een speciaal flexibel oled-scherm dat tot over de rand loopt. Hoewel Samsung al eerder liet doorschemeren deze nieuwe schermtechnologie voor de Galaxy Note 4 te willen gebruiken, melden nu ook anonieme bronnen aan de Zuid-Koreaanse tak van ZDNet dat het Galaxy Note 4 scherm een zogeheten youm-scherm krijgt.

Een youm-scherm maakt gebruik van een speciale oled-techniek die Samsung al voor het oled-scherm van de Gear Fit gebruikt. Ook toonde het al eerder een prototype met een dergelijk scherm dat om de zijkanten van het toestel was gevouwen. Aan de zijkant kunnen gebruikers vervolgens onder andere notificaties lezen.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Verwachte Galaxy Note 4 specificaties

Verder kunnen we ons voorstellen dat de Galaxy Note 4 is voorzien van scherper 5,7 inch-scherm dan zijn voorganger en van een moderne Snapdragon 801-chipset. De Galaxy Note 3 beschikt over 3GB aan werkgeheugen en een accu met een capaciteit van 3200 mAh; waarschijnlijk gaat de nieuwe Note hier ruim overheen.

Daarnaast ligt het voor de hand dat Samsung de camera`s in dit toestel verder verbetert. De vorige Galaxy Note had een 13-megapixel-camera aan de achterzijde en een 2-megapixel-frontcamera. Dat is al uitstekend, maar volgens Samsung kan het altijd beter.

Lees meer over Samsung

De Galaxy Note 4 release staat naar verluidt voor het derde kwartaal van 2014 gepland. Check ons overzicht met de beste Galaxy Note 4 aanbiedingen en kooptips!

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.