De Samsung Galaxy A54: Ruil in en krijg tot €80 extra terug!

‘Samsung Galaxy Note 5 krijgt Galaxy S6-achtig ontwerp’

Redactie
8 juli 2015, 13:08
1 min leestijd
‘Samsung Galaxy Note 5 krijgt Galaxy S6-achtig ontwerp’

Het design van de Samsung Galaxy S6 wordt de basis voor het uiterlijk van de aankomende Galaxy Note 5. Het is aannemelijk dat de grote phablet ook van een glazen design wordt voorzien.

Lees verder na de advertentie.

Dat meldt althans SamMobile op basis van anonieme bronnen. Eerder berichtte de website al over het ontbreken van een micro-sd-kaart bij de Galaxy Note 5. Daarmee lijkt SamMobile weer een goede interne bron bij Samsung te hebben  geraadpleegd. Zowel de Galaxy Note 5 als de Galaxy S6 Edge Plus – een grotere versie van de S6 Edge – worden voorzien van een 5,7 inch-scherm met een QHD-resolutie van 2560 bij 1440 pixels.

Galaxy Note 5 design lijkt op Galaxy S6

galaxynote4-groot

Naast het grote scherm – de Galaxy S6 heeft ‘maar’ een 5,1 inch-scherm – krijgt de Galaxy Note 5 ook een nieuw design. Het nieuwe ontwerp lijkt op dat van de Galaxy S6, waarmee het aannemelijk is dat Samsung voor zijn phablet een combinatie van metaal en glas gebruikt. De achterkant- en voorkant bestaan dan uit glas, en de rand rondom de smartphone is van metaal gemaakt. Dit komt de stevigheid en grip ten goede. De Galaxy Note-lijn week voorheen altijd af van de Galaxy S-lijn, mede door bijvoorbeeld het gebruik van nepleer.

Verder beschikt de Galaxy Note 5 volgens de geruchten over een  Exynos 7422-processor. Het toestel wordt tijdens technologiebeurs IFA gepresenteerd. Deze beurs vindt plaats van 4 tot 9 september.

Laatste nieuws over Samsung

Bron: SamMobile
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy Note 5
Samsung Galaxy Note 5

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu