De Samsung Galaxy A54: Ruil in en krijg tot €80 extra terug!

‘Informatie Samsung Galaxy Note 5 en Note Edge opvolger gelekt’

Wouter Nijsen
7 mei 2015, 18:47
2 min leestijd
‘Informatie Samsung Galaxy Note 5 en Note Edge opvolger gelekt’

Er is informatie verschenen over de Samsung Galaxy Note 5 en het zogenoemde `Project Zen`. Laatstgenoemde zou de opvolger van de Galaxy Note Edge zijn, en later dit jaar worden uitgebracht.

Lees verder na de advertentie.

Galaxy Note 5 informatie gelekt

Sammobile meldt dat Samsung bezig is met de opvolger van de Galaxy Note 4: de Galaxy Note 5. Bronnen van het Samsung-blog beweren  over details  van het verwachte toptoestel te beschikken. Zo zou de smartphone  voorzien zijn van super-amoled-scherm met een 2K- of 4K-resolutie en een Exynos 7422-processor van Samsung.

Dat laatste  is interessant, omdat  de Exynos 7422 de processor, gpu, het werkgeheugen en opslag op één chip zou plaatsen. Helemaal nieuw is dat niet, want de Samsung Galaxy Alpha werkt al met een soortgelijke chipset.

Project Zen

Ook claimt  Sammobile meer te weten over de opvolger van de Galaxy Note Edge, die voor nu de codenaam ‘Project Zen’ heeft gekregen. Het toestel zou mindere krachtig zijn dan de Note 5 en beschikken over een 5,4 of 5,5 inch-scherm dat aan beide kanten afloopt. Ook wordt er gesproken over 16GB aan opslagruimte en een 16 en 8 megapixel-camera aan respectievelijk de achter- en voorzijde.

galaxy s edge

Overigens bevinden beide toestellen zich hoogstwaarschijnlijk nog in een beginnende fase van ontwikkeling. De gelekte specificaties zijn daarom nog met een korreltje zout te nemen.

De Gear A: een ronde smartwatch

Eerder vandaag lekte er informatie uit over een nieuwe smartwatch van Samsung: de Gear A. De Samsung Gear A zou de eerste smartwatch van Samsung zijn met een rond scherm en een draaibare ring, die wordt gebruikt om binnen  de interface te navigeren. De smartwatch draait waarschijnlijk niet op  Android Wear, maar op Tizen, Samsungs eigen besturingssysteem voor wearables.

Hoewel de release van de Samsung Gear A naar verluidt is uitgesteld, wordt het apparaat later dit jaar samen met de Galaxy Note 5 verwacht. Beide apparaten zouden worden gepresenteerd op de IFA. Dit evenement vindt dit jaar van 4 tot en met 9  september plaats.

Het laatste nieuws over Samsung

Bron: Sammobile
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy Note 5
Samsung Galaxy Note 5

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu