De Samsung Galaxy A54: Ruil in en krijg tot €80 extra terug!

‘Samsung Galaxy Note 5 krijgt geen micro-sd-kaartslot’

Redactie
8 juli 2015, 11:43
1 min leestijd
‘Samsung Galaxy Note 5 krijgt geen micro-sd-kaartslot’

Samsung gaat geen micro-sd-kaartslot in de Galaxy Note 5 implementeren. Daarmee wordt de interne opslagruimte van het aankomende vlaggenschip van Samsung niet met een kaartje uitbreidbaar.

Lees verder na de advertentie.

Dat meldt althans SamMobile. Eerder werd de ondersteuning voor een micro-sd-kaart uit de Samsung Galaxy S6 gehaald. Volgens het Zuid-Koreaanse bedrijf is interne opslagruimte sneller en betrouwbaarder dan een micro-sd-kaart, en dat klopt ook grotendeels: de Galaxy S6 gebruikt  Universal Flash Storage 2.0 (UFS 2.0), dat snellere lees- en schrijfsnelheden heeft dan  eMMC 5.0, de huidige standaard van Samsung voor micro-sd-kaarten. Volgens GSMArena  en Anandtech is UFS 2.0 twee keer zo snel als  eMMC 5.0,.

Galaxy Note 5 micro-sd-slot?

Daarnaast werkt UFS 2.0 niet samen met  eMMC 5.0. De hardware die het opslaggeheugen beheert, kan hierdoor niet tegelijkertijd met de  snellere interne opslagruimte en een micro-sd-kaart overweg. Het is mogelijk dat Samsung een oplossing vindt om zowel de snelle interne opslagruimte als een micro-sd-kaart te ondersteunen, maar gezien de keuzes voor de Galaxy S6 lijkt het onwaarschijnlijk dat de Galaxy Note 5 over een micro-sd-kaartslot gaat beschikken, en eerder in een variant van 32, 64 of 128GB beschikbaar komt.

Galaxy-S4-Android-4.4-Problem-Micro-SD-Card-620x439
Galaxy S4 met micro-sd-kaartslot

Dat hoeft echter geen probleem te zijn. Micro-sd-kaarten zijn binnen de smartphonewereld eigenlijk al een paar jaar op hun retour. De snelheden zijn minder dan bij het interne geheugen, apps werken veelal beter op het interne geheugen en het overzetten van data tussen toestellen via de micro-sd-kaart is lastiger geworden. Ook Google benadrukt dat fabrikanten vooral de interne opslagruimte moeten gebruiken. Daarom hebben de laatste Nexus-smartphones ook geen slot  voor een micro-sd-kaart.

Laatste nieuws over Samsung

Bronnen: SamMobile, Anandtech
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy Note 5
Samsung Galaxy Note 5

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu