De Samsung Galaxy A54: Ruil in en krijg tot €80 extra terug!

‘Samsung brengt Galaxy Note 5 al in augustus uit’

Wouter Nijsen
10 juli 2015, 13:52
1 min leestijd
‘Samsung brengt Galaxy Note 5 al in augustus uit’

Samsung zou de Galaxy Note 5 eerder willen uitbrengen om concurrentie met de nieuwe iPhones te ontlopen. Het toestel verschijnt waarschijnlijk in augustus.

Lees verder na de advertentie.

`Samsung Galaxy Note 5 release in augustus`

Dat melden althans Wall Street Journal en Reuters op basis van anonieme bronnen. Samsung zou de verwachte Galaxy Note 5 niet meer in september willen uitbrengen. Dat heeft de maken met de release van de nieuwe iPhone 6S en 6S Plus, die waarschijnlijk in september verschijnen. Om directe concurrentie met deze toestellen te ontlopen zou Samsung de Note 5 in augustus beschikbaar willen maken. Samsung lanceerde voorgaande smartphone uit de Galaxy Note-lijn wél in september, tijdens de technologiebeurs IFA.

galaxynote4-groot

Sinds vorig jaar concurreren  de Galaxy Note-toestellen direct met de grotere iPhone 6 Plus. Dit toestel beschikt over een 5,5 inch-scherm en is daarmee bijna net zo groot als de Note 4 (5,7 inch). Wellicht hoopt Samsung met een vervroegde Galaxy Note 5 iets aan  de tegenvallende verkoopcijfers te doen. Onlangs werd namelijk bekend dat de Galaxy S6 minder goed heeft verkocht dan gehoopt.

Dit weten we over de Galaxy Note 5

Hoewel Samsung zich nog niet officieel over de Galaxy Note 5 heeft uitgelaten, wordt er langzaam meer bekend over het toestel. Zo zou de smartphone weer een 5,7 inch-scherm met een QHD-resolutie van 2560 bij 1440 pixels krijgen. Daarnaast wordt er gesproken over een Exynos 7422-processor.

Eerder deze week verscheen een gerucht dat het design van de Galaxy S6 de basis wordt voor het uiterlijk van de Note 5. Hiermee is het aannemelijk dat de aanstaande smartphone een behuizing van glas en metaal krijgt. Dat zou ook betekenen dat Samsung afstapt van het gebruik van nepleer, dat aan de achterkant van voorgaande Galaxy Note-toestellen aanwezig is.

Laatste nieuws over Samsung

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy Note 5
Samsung Galaxy Note 5

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu