‘Samsung brengt Galaxy Note 5 in juli uit om te concurreren met iPhone 6s’

Redactie
18 mei 2015, 15:35
1 min leestijd
‘Samsung brengt Galaxy Note 5 in juli uit om te concurreren met iPhone 6s’

Samsung gaat de Galaxy Note 5 al in juli uitbrengen om te concurreren met de iPhone 6S, die volgens de geruchten in september van dit jaar wordt uitgebracht.

Lees verder na de advertentie.

Dat meldt althans WhoWired Korea  op basis van anonieme bronnen. De grote iPhone 6 Plus  is namelijk een succes in Azië en Samsung zou met de opvolger de concurrentie met de nieuwe grote iPhone willen aangaan. Op zich is dat logisch: Apple ging de concurrentie aan met onder andere Samsung door een phablet uit te brengen.

Een leuk detail: met de iPhone 5 beweerde Apple (en met name de inmiddels overleden Apple-ceo Steve Jobs) dat een 4 inch-scherm het ‘ideale formaat’ is.

Galaxy Note 5 release

Volgens  WhoWired Korea  heeft Samsung alle specificaties voor de Galaxy Note 5 gekozen en een testmodel aan verschillende partners laten zien. Het prototype zou in juni af zijn, waarna de officiële versie in juli zou worden gelanceerd. De verwachting is dat Samsung voor een octacore-chip, 5,8 inch-scherm met een 4K-resolutie en 4GB aan werkgeheugen kiest. Andere specificaties zijn vooralsnog onbekend.

De Galaxy Note-lijn van Samsung is erg populair. Met name in Azië wordt de grote smartphone voornamelijk door vrouwen gebruikt, die de Galaxy Note inclusief cover in hun handtas stoppen. Het is mogelijk dat Samsung bij de Galaxy Note 5 met een nieuwe Edge-variant komt, die net als de Galaxy S6 Edge over een scherm met gebogen schermranden beschikt.

Laatste nieuws over Samsung

Bron: WhoWired
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu