Samsung past Galaxy Note 5 aan vanwege stylusprobleem

Redactie
19 januari 2016, 10:30
2 min leestijd
Samsung past Galaxy Note 5 aan vanwege stylusprobleem

Na klachten  van Samsung Galaxy Note 5-bezitters  over de problemen met de stylus, heeft Samsung het ontwerp van het toestel  aangepast. Dit moet voorkomen dat het pennetje vast blijft zitten als het verkeerd wordt ingevoerd.

Lees verder na de advertentie.

Galaxy Note 5 stylusprobleem opgelost

Samsung heeft het kliksysteem van de stylus van de Note 5 veranderd, naar aanleiding van klachten van gebruikers. Dat heeft de fabrikant verklaard tegenover Android Central. Bezitters van de Samsung Galaxy Note 5 kwamen al snel tot de conclusie dat het verkeerd invoeren van de stylus leidde tot problemen. Het pennetje is lastig te verwijderen als het met de bovenkant naar beneden in het toestel wordt gestopt. Daarnaast leidt het verkeerd invoeren ertoe dat de stylus helemaal niet meer werkt, mocht je hem weten te verwijderen.

Galaxy Note 5 stylusprobleem opgelost

De verklaring luidde als volgt: “Samsung kan bevestigen dat het interne mechanisme van de S Pen van de Note 5 is veranderd om problemen te voorkomen die worden veroorzaakt door het verkeerd invoeren van de pen. Zoals altijd raden wij aan de juiste instructies te volgen voor het opbergen van de S Pen.”

Wanneer de  verandering heeft plaatsgevonden is echter niet naar buiten gebracht. Het is daardoor moeilijk te zeggen welke exemplaren van de Note 5 wel en welke niet over het nieuwe mechanisme beschikken. Uitproberen is niet verstandig aangezien dit zou kunnen leiden tot een onbruikbare stylus. Het beste wat je kunt doen is het opvolgen van Samsungs advies om de pen op de juiste manier – met de punt eerst – op te bergen.

Galaxy Note 5 aanbiedingen

Overigens is de S Pen van de Note 5 een handige toevoeging aan de grote phablet, waarmee je onder meer schetsen en tekeningen kunt maken op het grote 5,7 inch-scherm met een resolutie van 2560 bij 1440 pixels. Het toestel draait op een Exynos 7420-chipset en beschikt over 4GB aan werkgeheugen. Iets voor jou? Check dan hieronder de beste Galaxy Note 5-aanbiedingen. Het toestel is (nog) niet officieel in de Benelux gelanceerd, maar wel via diverse webshops verkrijgbaar.

Samsung Galaxy Note 5

Samsung Galaxy Note 5 prijzen vergelijken

Bekijk product

We hebben momenteel geen Samsung Galaxy Note 5 prijzen. Bekijk alle Samsung smartphones.

Alle Samsung smartphones met prijzen
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy Note 5
Samsung Galaxy Note 5

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu