Gerucht: Galaxy Note 6 met Android N verschijnt in juli

Redactie
22 maart 2016, 12:15
1 min leestijd
Gerucht: Galaxy Note 6 met Android N verschijnt in juli

Samsung presenteerde zijn nieuwe Galaxy Note-toestellen tot dusverre altijd in september. Volgens een nieuw gerucht  verschijnt de Galaxy Note 6 al in juli en draait  het toestel op Android N.

Lees verder na de advertentie.

Galaxy Note 6 release met Android N

De Galaxy Note 5 werd afgelopen herfst aangekondigd tijdens de IFA in Berlijn. De verwachting was dat zijn opvolger dit najaar zou verschijnen, maar volgens de Zuid Koreaanse website The Bell  verschijnt het toestel deze zomer al.  Daarbij zou de Galaxy Note 6 zijn uitgerust met de nieuwste Android-versie, Android N.

europese galaxy note 5 release

Verder is er nog weinig bekend over de Galaxy Note 6. Eerdere geruchten spraken over een 5,8 inch-scherm (2560 bij 1440 pixels),  een nieuwe  Exynos-processor en 6GB aan werkgeheugen. Ook wordt gesproken over een 12 megapixel-camera en ondersteuning voor de  stylus.

Overigens is het niet ongewoon dat er geruchten verschijnen over een eerdere release. Dat gebeurde bij de afgelopen Note-toestellen en de recent verschenen Galaxy S7 en S7 Edge  namelijk ook al. De geruchten bleken achteraf echter niet waar te zijn.

Mocht Samsung de Note 6 daadwerkelijk in juli willen uitbrengen, dan moet de fabrikant hard aan de slag om zijn Touchwiz-versie op tijd af te krijgen.  De Android-schil moet eerst geoptimaliseerd worden voor Android N,  dat deze zomer beschikbaar wordt voor fabrikanten. De officiële release vindt waarschijnlijk in het najaar plaats.

Lees het laatste nieuws over Samsung

Bron: The Bell
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy Note 5
Samsung Galaxy Note 5

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu