Gerucht: Samsung Galaxy Note 6 beschikt over usb-c-poort

Jarno Stinissen
2 mei 2016, 16:12
1 min leestijd
Gerucht: Samsung Galaxy Note 6 beschikt over usb-c-poort

De succesvolle Note-serie mag naar alle waarschijnlijkheid binnenkort de Note 6 verwelkomen. Volgens de laatste geruchten gaat de nieuwe Note als eerste Samsung-smartphone beschikken over een usb-c-poort.

Lees verder na de advertentie.

Samsung Galaxy Note 6 usb-c

Na het succes met de Galaxy S7 en S7 Edge pakt Samsung volgens Sammobile door met de usb-c-poort als volgende vernieuwing, die zorgt voor een snellere doorvoer van stroom en data. Met de Galaxy Note 6  gaat het bedrijf de strijd aan met de aanstaande iPhone. Naast usb-c krijgt de Note 6 mogelijk  ook de beschikking over een stof- en waterdichte behuizing. Daarnaast  wordt er gespeculeerd over een iris-scanner, waardoor het toestel  de gebruiker kan identificeren moet  herkennen via zijn of haar oog.

galaxy note 6 usb-c

De usb-c-poort zou betekenen dat de Note 6 niet te gebruiken met Samsungs virtual reality-bril, de Gear VR. Deze bril maakt namelijk gebruik van een micro-usb-poort. Het is dan ook niet onwaarschijnlijk dat Samsung binnenkort een nieuwe vr-bril presenteert met usb-c-poort-ingang.

Meer over de Galaxy Note 6

De Samsung Galaxy Note 6 beschikt mogelijk  over een 5,8 inch scherm met een resolutie van 2560 bij 1440 pixels en 6GB aan werkgeheugen. De smartphone maakt gebruik van een 12 megapixel-camera en ondersteunt  – net als eerdere Note-toestellen – een stylus.

Ook zou het toestel draaien op Android N, de nieuwste Android-software waar tot nu toe alleen een Developer Preview van beschikbaar is. Een ander opvallend gerucht is dat het toestel al in juli gelanceerd wordt in plaats van september, de maand waarin tot dusver ieder Note-model is uitgebracht.

Lees het laatste nieuws over Samsung

Bron: Sammobile
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu