De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

‘Compacte accu was oorzaak Galaxy Note 7-problemen’

Thomas Haenen
5 december 2016, 9:17
1 min leestijd
‘Compacte accu was oorzaak Galaxy Note 7-problemen’

De Samsung Galaxy Note 7 was voorzien van teveel kracht op een te klein oppervlak, zo claimen onderzoekers. Daardoor waren de problemen met het toestel haast onvermijdelijk.

Lees verder na de advertentie.

Galaxy Note 7 accu-onderzoek

Hoewel de Galaxy Note 7 inmiddels zo’n twee maanden terug volledig geschrapt werd, zijn onderzoekers nog altijd bezig de onderzoek van de problemen te achterhalen. Hoewel Samsung zelf pas eind dit jaar zegt met een rapport te komen, heeft het Amerikaanse Instrumental nu al enkele conclusies getrokken.

Volgens dat onderzoeksbureau heeft Samsung de Galaxy Note 7-accu te dun proberen te maken. Binnen elke accu zitten verschillende bestandsdelen die vlam kunnen vatten of ontploffen als ze met elkaar in contact komen. Tussen die bestandsdelen zitten echter andere stoffen die deze van elkaar gescheiden moeten houden. De accu was echter zo dun dat deze beschermende laag relatief dun was. Daardoor was de kans groter dan gewoonlijk dat er iets mis zou gaan.

Galaxy Note 7 accu-onderzoek

Bovendien heeft Samsung de ruimte rondom de accu minimaal gehouden. De onderzoekers ontdekten bij het openen van het toestel dat de Note 7 minder dan een millimeter afstand heeft tot verschillende andere metalen onderdelen van het toestel. Dat terwijl accu’s regelmatig kunnen uitzetten en krimpen met hitte en kou. Zelfs bij een kleine oververhitting zou de accu daardoor al klem kunnen komen te zitten.

Het is een kostbare fout geweest voor Samsung. Kort na de lancering doken er meer dan honderd meldingen op van consumenten waarbij de Galaxy Note 7 plotseling vlam leek te vatten. Het Koreaanse bedrijf ging al snel over tot een wereldwijde terugroepactie, enkele weken later gevolgd door de beslissing om de productie definitief te zetten. Uiteindelijk is de Samsung Galaxy Note 7 zelfs nooit officieel in Nederland verschenen.

Lees het laatste nieuws over Samsung

Bron: Instrumental
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy Note 7
Samsung Galaxy Note 7

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu