Dit ging er mis met Samsungs Galaxy Note 7 accutest

Thomas Haenen
17 oktober 2016, 8:59
2 min leestijd
Dit ging er mis met Samsungs Galaxy Note 7 accutest

De test van de Samsung Galaxy Note 7 accu verliep anders dan bij andere fabrikanten. Waar de meeste fabrikanten onafhankelijke testers inschakelen, deed Samsung het zelf.

Lees verder na de advertentie.

Galaxy Note 7 accu

De Samsung Galaxy Note 7 accu werd intern getest, zo blijkt uit onderzoek van de Wall Street Journal. De zakenkrant suggereert dat het één van de oorzaken is achter de accuproblemen van het toestel. Samsung bevestigt dat het zelf getest heeft, maar zegt dat het tijdens die tests geen problemen tegenkwam.

Daarmee is Samsung de enige fabrikant die zijn accutests zelf uitvoert, aldus de CTIA. De CTIA is een Amerikaanse groep waar alle fabrikanten en providers bij zijn aangesloten. Deze groep stelt regelt op voor het testen van producten, waar alle fabrikanten die bij de groep zijn aangesloten aan voldoen.

galaxy note 7 renders

Ook heeft de CTIA 28 labs aangewezen waar accu’s volgens de regels getest mogen en kunnen worden. Meerdere fabrikanten, waaronder Motorola en Microsoft, hebben eigen testlabs die voldoen aan de regels van de CTIA. Samsung is echter de enige fabrikant die zijn accu’s volledig binnen de eigen faciliteiten test. Zo geeft Motorola aan dat het wel interne tests uitvoert, maar dat het voor de definitieve goedkeuring toch nog naar externe labs stapt. Samsung doet dat niet: het eigen lab voldoet aan de regels van CTIA, maar andere labs worden vervolgens ook niet ingeschakeld.

Galaxy Note 7 problemen

Samsung maakte vorige week bekend de Galaxy Note 7 definitief te schrappen. Vlak na de release doken er tientallen verhalen op over accu’s die plotseling vlam bleken te vatten en ontploften. Na een wereldwijde terugroepactie bleken ook omgeruilde exemplaren voor problemen te zorgen, waarna Samsung zich genoodzaakt zag de productie volledig stop te zetten. Bronnen claimen dat Samsung nog altijd niet zeker weet wat precies het probleem veroorzaakt.

Lees het laatste nieuws over Samsung

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy Note 7
Samsung Galaxy Note 7

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu