De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

‘Samsung gaat Galaxy Note 7 toch weer verkopen’

Thomas Haenen
21 februari 2017, 9:08
2 min leestijd
‘Samsung gaat Galaxy Note 7 toch weer verkopen’

De Samsung Galaxy Note 7 wordt binnenkort mogelijk toch weer verkocht. Samsung zou aangepaste, veilige versies van het toestel aan gaan bieden in opkomende markten.

Lees verder na de advertentie.

Galaxy Note 7-comeback

Samsung zou de Galaxy Note 7-exemplaren voorzien van een kleinere accu. De capaciteit wordt omlaag gebracht van 3500 mAh naar 3000 of 3200 mAh. Ook worden er enkele aanpassingen gemaakt aan de behuizing. De overige hardware wordt niet aangepast, zo claimt The Korea Economic Daily.

Volgens de zakenkrant is Samsung van plan de opgeknapte toestellen vanaf juni te verkopen in verschillende opkomende markten, waaronder Vietnam en India. Volgens de bron zijn er geen plannen om de Galaxy Note 7-comeback-versie in Westerse landen zoals Nederland te verkopen. Hier ligt de focus op de Samsung Galaxy S8, die eind maart wordt aangekondigd. Samsung zelf heeft het gerucht nog niet bevestigd.

Galaxy Note 7 onderzoeksrapport

Het zou een tweede leven kunnen betekenen voor bijna drie miljoen geschrapte smartphones. De Samsung Galaxy Note 7 verscheen in augustus 2016, maar al snel doken er tientallen klachten op over toestellen die spontaan ontploften. Na een eerste terugroepactie bleken de problemen nog altijd aanwezig. Samsung zag zich genoodzaakt om alle toestellen nogmaals terug te roepen en de productie volledig te stoppen.

De fabrikant zou nog altijd miljoenen Note 7-exemplaren in een magazijn hebben liggen. Als Samsung ervoor kiest de toestellen volledig te vernietigen, gooit het bedrijf niet alleen geld weg maar wordt ook het milieu flink belast. Daarom zou nu naar andere opties gekeken worden. Door de toestellen aan te passen en veilig te maken kunnen ze een tweede leven gegeven worden.
Of het toestel ook onder de Galaxy Note 7-naam verschijnt is overigens nog maar de vraag. Om associatie met de mislukte smartphone te voorkomen, kan Samsung er ook voor kiezen een nieuwe naam te gebruiken.

Lees het laatste nieuws over Samsung

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy Note 7
Samsung Galaxy Note 7

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu