Accu Galaxy Note 7 in Europa beperkt tot dertig procent
Erwin Vogelaar

Een komende update van Samsung zorgt ervoor dat in Europa de Galaxy Note 7 dertig procent accucapaciteit overhoudt. Dit is bedoeld om de laatste mensen die weigeren het toestel in te leveren, over te halen.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Galaxy Note 7 dertig procent

Als we terugkijken naar 2016 als jaar voor Android, dan is het hele drama ronde de Galaxy Note 7 een van de eerste verhalen die bij ons op komt. Samsung is nog altijd bezig met de laatste gebruikers die weigeren het toestel in te leveren. In de Verenigde Staten worden de explosieve toestellen nu zelfs compleet onbruikbaar gemaakt. In Europa doet Samsung iets rustiger aan. Op 15 december wordt er een update uitgestuurd waardoor de accu nog maar tot dertig procent opgeladen kan worden.

note 7 dertig procent

Eerder heeft Samsung een update in Europa uitgerold waardoor de accu gelimiteerd werd tot zestig procent van de originele lading. Naast de accubeperking geeft de Note 7 ook constant veiligheidswaarschuwingen en meldingen, waarin vermeld wordt dat het toestel teruggebracht moet worden. Wereldwijd worden er daarnaast andere middelen toegepast, zoals het verbreken van de verbinding met mobiele netwerken in Nieuw-Zeeland. Het is opvallend dat Samsung er in Europa nog niet voor kiest om de toestellen volledig onbruikbaar te maken.

De Galaxy Note 7 is nooit in Nederland verkocht. Het toestel stond wel gepland voor een release in de Benelux, maar deze werd steeds uitgesteld door problemen. Toestellen konden namelijk zomaar exploderen en vlam vatten. Na onderzoek besloot Samsung alle Note 7-toestellen om te ruilen voor een versie met een veilige accu, maar ook deze toestellen bleken niet veilig te zijn. Toen heeft het bedrijf maar de stekker uit de productie getrokken. Op dit moment legt Samsung daarom weer extra focus op de Galaxy S7 en in 2017 komt uiteraard opvolger Galaxy S8 om de hoek kijken. Check ook ons artikel waarin we alle verwachtingen van de Samsung Galaxy S8 op een rijtje zetten.

Lees het laatste nieuws over Samsung

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.