De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

‘Samsung probeerde iPhone 7 te snel af te zijn met Note 7’

Thomas Haenen
19 september 2016, 12:11
2 min leestijd
‘Samsung probeerde iPhone 7 te snel af te zijn met Note 7’

Samsung heeft met de Galaxy Note 7 geprobeerd Apple te snel af te zijn. Het bedrijf wilde eerder dan de iPhone 7 in de winkels liggen, wat mogelijk deels de oorzaak achter de accuproblemen is.

Lees verder na de advertentie.

Galaxy Note 7 iPhone 7

Het Koreaanse bedrijf heeft moeten haasten om de Samsung Galaxy Note 7 zo snel mogelijk in de winkels te krijgen, zo beweert Bloomberg. Intern ging Samsung er vanuit dat de iPhone 7 dit jaar slechts kleine verbeteringen zou bieden, waardoor de kans groot was dat consumenten geneigd zouden zijn over te stappen. Samsung hoopte volgens de bron dat het door een vroege Galaxy Note 7 release een goed alternatief voor de iPhone 7 en iPhone 7 Plus kon bieden.

Apple iPhone 7 alternatieven

Samsung was er dit jaar inderdaad relatief vroeg bij met de release van de Galaxy Note 7. Het toestel werd begin augustus gepresenteerd en lag nog die maand in de winkels in verschillende grote landen, waaronder de Verenigde Staten en Zuid-Korea. Dat is een kleine twee weken eerder dan de Galaxy Note 5 en Galaxy S6 Edge+ vorig jaar. Het is zelfs bijna twee volle maanden eerder dan de release van de Galaxy Note 4 in 2014. Dat toestel werd in oktober uitgebracht.

Door die vervroegde release stond het productieproces flink onder druk. Hoewel Bloomberg niet claimt dat het de enige oorzaak is voor de problemen, is het waarschijnlijk wel een belangrijke factor geweest. Door de release van de phablet te vervroegen, was er mogelijk net wat minder tijd om aspecten van het toestel te testen.

Galaxy Note 7 in Nederland

Samsung kondigde eerder deze maand een grootschalige terugroepactie van de Galaxy Note 7 aan. De accu van het toestel kan onder sommige omstandigheden ontploffen, zo maakte de fabrikant bekend. Inmiddels zijn al meer dan 100 ontplofte accu’s ontdekt op een totaal van meer dan 2,5 miljoen verkochte exemplaren. Het toestel zou hier oorspronkelijk op 9 september verschijnen, maar die datum werd teruggeduwd na de terugroepactie. Het is onduidelijk wanneer de smartphone in Nederland verkrijgbaar wordt.

Lees het laatste nieuws over Samsung

Bron: Bloomberg
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy Note 7
Samsung Galaxy Note 7

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu