De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

‘Galaxy Note 7 irisscanner werkt niet goed met bril op’

Thomas Haenen
22 juli 2016, 9:50
2 min leestijd
‘Galaxy Note 7 irisscanner werkt niet goed met bril op’

Draag je een bril? Dan zal de irisscanner van de Samsung Galaxy Note 7 mogelijk niet goed functioneren. Ook contactlenzen zorgen mogelijk voor problemen met de beveiligingsmethode van Samsungs nieuwe phablet.

Lees verder na de advertentie.

Galaxy Note 7 irisscanner problemen

Samsung raadt brildragers aan bril even af te zetten om de Note 7 te ontgrendelen, zo blijkt uit uitgelekte afbeeldingen van het toestel. Chinese instructies voor de irisscanner waarschuwen gebruikers dat de ogen niet goed gescand kunnen worden met een bril op of contactlenzen in. De instructies vragen gebruikers om de bril af te zetten.

Dat betekent overigens niet dat de irisscanner helemaal niet werkt met contactlenzen of een bril; de melding geeft enkel aan dat het moeilijker kan zijn om je ogen te scannen. De irisscanner kijkt kort naar je ogen om te zien of het om de juiste gebruiker gaat, en als er iets in de weg zit kan dat het scanproces flink bemoeilijken.

Dezelfde instructies melden ook dat je de irisscanner zo’n 25 tot 35 centimeter van het gezicht af moet houden en dat de scanner niet in de volle zon gebruikt mag worden. Daarnaast wordt gewaarschuwd dat baby’s de scanner niet mogen gebruiken.

Note 7 vingerafdrukscanner vervangen

Al met al lijkt de irisscanner onderhand meer nadelen dan voordelen te hebben. De nieuwe beveiligingsmethode vervangt de vingerafdrukscanner die Samsung al een aantal jaren gebruikt in vlaggenschepen als de Galaxy S7. Waar vingerafdrukscanners tegenwoordig relatief foutloos en snel lijken te werken, zorgt de irisscanner vooralsnog voor meer problemen. Het is onbekend waarom Samsung overstapt

De Galaxy Note 7 is niet de eerste smartphone met een irisscanner. Eind vorig jaar bracht Microsoft al de Lumia 950 en 950 XL uit, twee Windows 10-smartphones die je met je ogen kon ontgrendelen. Ook daar bleek de technologie niet altijd te werken bij gebruikers met een bril op.

Lees het laatste nieuws over Samsung

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy Note 7
Samsung Galaxy Note 7

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu