De Samsung Galaxy S24 Ultra nu met de Galaxy Watch6 LTE cadeau!

Dit is wanneer je de Samsung Galaxy Note 7 kunt kopen

Thomas Haenen
23 september 2016, 10:25
2 min leestijd
Dit is wanneer je de Samsung Galaxy Note 7 kunt kopen

Hoewel vroege bestellers de Samsung Galaxy Note 7 vanaf volgende maand eindelijk ontvangen, duurt het nog iets langer voor het toestel overal in Nederland te koop is. Een topman geeft aan dat het nog tot november kan duren.

Lees verder na de advertentie.

Galaxy Note 7 kopen

Het duurt mogelijk nog ruim twee maanden voor je Galaxy Note 7 kopen kunt in Nederland. David Lowes, het hoofd van Samsungs Europese marketingdivisie, zegt te verwachten dat het toestel dan pas overal leverbaar is. “We gaan ervan uit dat [nieuwe Note 7’s] uiterlijk eind november overal verkrijgbaar zijn, ruim voor het einde van het vierde kwartaal,” aldus Lowes in een interview met Reuters.

note 7 batterijcapaciteit

Daarmee houdt Lowes de deur open voor een eerdere release in sommige landen. Zo zal het toestel al vanaf volgende week weer verkrijgbaar zijn in thuisland Zuid-Korea. Ook in de Verenigde Staten zouden de verkopen op korte termijn hervat worden. Een Nederlandse releasedatum is nog altijd onbekend. Het toestel zou hier oorspronkelijk op 2 september verschijnen, maar vlak voor de geplande release maakte Samsung een grootse terugroepactie bekend. Daardoor bestaat de kans dat we in Nederland een stuk langer moeten wachten dan in andere landen.

Samsung maakte gisteren wel bekend dat het Nederlandse Galaxy Note 7 pre-orders gaat uitleveren vanaf 10 oktober. Vroege bestellers van het toestel zullen hun bestellingen vanaf volgende maand uitgeleverd krijgen. Als goedmakertje voor het langere wachten krijgen deze klanten bovendien een microsd-geheugenkaart van 128GB. “Gezien het enorme logistieke proces voor de vervanging en de levering van nieuwe toestellen, zijn we nog niet in staat een definitieve introductiedatum van de Galaxy Note 7 in Nederland te communiceren,” aldus Samsung Nederland gisteren.

Galaxy Note 7 problemen

Begin augustus werd de Galaxy Note 7 in een klein aantal landen uitgebracht. Al snel bleek dat het toestel met batterijproblemen kampte, waardoor de accu in selecte situaties spontaan kon ontploffen. Inmiddels zouden er meer dan 100 ontplofte accu’s gemeld zijn, op zo’n 2,5 miljoen verkochte exemplaren van het toestel. Het bedrijf zette snel een terugroepactie op en verzocht consumenten om hun toestel zo snel mogelijk om te ruilen.

Lees het laatste nieuws over Samsung

Bron: Reuters
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy Note 7
Samsung Galaxy Note 7

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu