Samsung gaat Galaxy Note 7 vanaf volgende week onbruikbaar maken

Thomas Haenen
9 december 2016, 9:07
2 min leestijd
Samsung gaat Galaxy Note 7 vanaf volgende week onbruikbaar maken

Wereldwijd lopen er nog altijd enkele Samsung Galaxy Note 7-bezitters rond, ondanks een uitgebreide terugroepactie. Deze gebruikers worden nu gewaarschuwd dat ze hun toestel vanaf volgende week niet meer kunnen opladen.

Lees verder na de advertentie.

Galaxy Note 7 onbruikbaar

Samsung Galaxy Note 7-gebruikers bij de Amerikaanse provider US Cellular hebben een bericht ontvangen dat hun toestel vanaf volgende week onbruikbaar is, zo meldt The Verge. De toestellen worden volgens het bericht op 15 december van een nieuwe update voorzien. Deze update zorgt ervoor dat de Note 7 niet meer opgeladen kan worden. Daarmee wordt het in feite onmogelijk de smartphone nog te gebruiken.

Vooralsnog lijkt deze update slechts uitgerold te worden bij een enkele Amerikaanse provider. Wel lijkt het erop dat Samsung er inmiddels alles aan doet om de Galaxy Note 7 onbruikbaar te maken en uit de handen van klanten te halen. In Canada rolde de fabrikant onlangs al een update uit voor de Note 7 waarmee bluetooth, wifi en mobiele ontvangt uitgeschakeld werden. Veel andere landen ontvingen updates waarbij de maximale accucapaciteit verlaagd werd.

Note 7-restricties

De Samsung Galaxy Note 7 werd eind augustus uitgebracht in verschillende landen, maar al snel kwamen er klachten binnen over toestellen die spontaan vlam vatten. Uit recent onderzoek bleek dat de Note 7 accu te dicht op overige onderdelen zat, waardoor ontploffingen haast onvermijdelijk waren.

De fabrikant besloot na meer dan 100 klachten de productie van het toestel definitief stop te zetten. Note 7-eigenaren werd verzocht het toestel zo snel mogelijk te retourneren, maar niet iedereen gaf daar direct gehoor aan. Samsung probeert er met updates als deze voor te zorgen dat ook de laatste volhouders hun toestel terugbrengen.

In Nederland is de Samsung Galaxy Note 7 nooit officieel verkocht. Vlak voor het toestel hier zou verschijnen kondigde Samsung aan de verkoop stop te zetten.

Lees het laatste nieuws over Samsung

Bron: The Verge
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy Note 7
Samsung Galaxy Note 7

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu