De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Samsung: ‘Galaxy Note 7-onderzoek afgerond, probleem binnenkort bekend’

Thomas Haenen
2 januari 2017, 9:58
2 min leestijd
Samsung: ‘Galaxy Note 7-onderzoek afgerond, probleem binnenkort bekend’

Samsung maakt binnenkort de resultaten van zijn Galaxy Note 7-onderzoek bekend, zo heeft de fabrikant aangekondigd. Daarmee komt eindelijk de oorzaak van de ontploffende toestellen boven water.

Lees verder na de advertentie.

Galaxy Note 7-onderzoek

De resultaten van het Galaxy Note 7-onderzoek worden later deze maand bekend gemaakt, zo heeft een medewerker van het bedrijf bevestigd tegenover een Koreaanse zakenkrant. Samsung houdt de resultaten niet geheim en zal ze delen met het publiek. Daarmee wordt eindelijk duidelijk wat er precies mis ging met de Android-smartphone.

galaxy note 7-onderzoek

Begin oktober maakte Samsung bekend definitief de stekker uit de Galaxy Note 7-productie te trekken. Het toestel verscheen in augustus in verschillende landen, waaronder de Verenigde Staten. Al snel doken er verhalen op van klanten waarbij het toestel plotseling vlam vatte. Uiteindelijk kwamen er meer dan honderd meldingen binnen van gevaarlijke smartphones. Samsung zag zich genoodzaakt een wereldwijde terugroepactie aan te kondigen. In Nederland is de smartphone uiteindelijk nooit officieel verschenen.

Overzicht: de korte geschiedenis van de Samsung Galaxy Note 7

Samsung liet direct weten dat er onderzoek gegaan zou worden naar de oorzaak van het probleem. Vrijwel alle bestaande exemplaren van het toestel zijn inmiddels weer ingeleverd om verder gevaar te voorkomen. In verschillende landen worden updates uitgerold waarmee overgebleven exemplaren zelfs niet meer opgeladen kunnen worden. Daarmee probeert Samsung er zeker van te zijn dat consumenten het toestel niet meer gebruiken.

De afgelopen weken werd er al druk gespeculeerd over mogelijke oorzaken. Een onafhankelijk onderzoeksbureau claimde onlangs nog dat de Galaxy Note 7-accu te dicht op de andere onderdelen zit. Volgens de onderzoekers kan deze bij warmte klem te komen zitten tussen scherpe metalen onderdelen en daardoor schade oplopen. Die schade kan vervolgens al snel voor gevaarlijke situaties volgen.

De fabrikant wil met het onderzoek duidelijk maken dat het het probleem serieus neemt. Ook hoopt het zo waarschijnlijk verdere reputatieschade te voorkomen. Het volgende vlaggenschip, de Samsung Galaxy S8, wordt immers al in februari of maart officieel aangekondigd.

Lees het laatste nieuws over Samsung

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy Note 7
Samsung Galaxy Note 7

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu