Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

‘Problemen met Galaxy Note 7 kosten Samsung 740 miljoen dollar’

Erwin Vogelaar
5 september 2016, 20:33
2 min leestijd
‘Problemen met Galaxy Note 7 kosten Samsung 740 miljoen dollar’

De problemen met de Samsung Galaxy Note 7 kosten het bedrijf mogelijk 740 miljoen dollar. Lees verder hoe dit bedrag bereikt is.

Lees verder na de advertentie.

Galaxy Note 7 problemen

De komende periode zal het niet meevallen voor Samsung. Het bedrijf zal namelijk fors minder winst hebben door de Galaxy Note 7 problemen. De accu in het toestel kan ontploffen, waardoor Samsung alle toestellen wil omruilen. Naast de schade voor het imago van het bedrijf, zal de financiële klap ook enorm zijn. Hwang Min-Sung, analist bij Samsung Securities, heeft een rekensom gedaan en komt uit op een bedrag van 740 miljoen dollar. Dit is omgerekend zo’n 660 miljoen euro.

galaxy note 7 problemen

Allereerst zijn er de kosten voor de terugroep zelf en de vervangende toestellen. Dat bedrag zal ongeveer neerkomen op 108,5 miljoen dollar. Nog maar een klein gedeelde van het totaalbedrag dus. De toestellen die gemaakt worden als vervanging, zullen in plaats komen voor toestellen die gemaakt zouden worden door de markt. Dit betekent dus dat er in totaal minder toestellen gemaakt worden die verkocht kunnen worden, waardoor Samsung minder toestellen kan verkopen. Waar het bedrijf had verwacht dat het in het derde kwartaal van 2016 zes miljoen Galaxy Note 7-toestellen zou verkopen, komt dat nu neer op drie miljoen stuks.

De winst van Samsung zou hierdoor kunnen dalen met 360 miljoen dollar in het derde kwartaal en nog eens 270 miljoen euro in het vierde kwartaal. “De terugroep is de negatieve factor in de korte termijn”, stelt Hwang, “maar het is ongetwijfeld een wijze keuze, omdat andere alternatieve maatregelen waarschijnlijk niet hadden geholpen om het vertrouwen van consumenten en investeerders voor Samsung te behouden.” Wat wij nog missen in het verhaal van Hwang, is dat de toestellen die nu worden teruggegeven door consumenten een nieuwe accu kunnen krijgen waarna ze weer verkocht kunnen worden. Dat kost een stuk minder dan het produceren van een volledig nieuw toestel.

Lees het laatste nieuws over Samsung

Bron: PhoneArena
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy Note 7
Samsung Galaxy Note 7

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu