De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Samsung stelt verkoop Galaxy Note 7 in Nederland uit – update

Thomas Haenen
10 oktober 2016, 11:35
2 min leestijd
Samsung stelt verkoop Galaxy Note 7 in Nederland uit – update

Opnieuw wordt de Samsung Galaxy Note 7 geplaagd door problemen. Na een nieuwe reeks verhalen over ontploffende accu’s zou de productie dit weekend zijn stilgelegd, vooralsnog tijdelijk. De Nederlandse release wordt verder teruggeduwd.

Lees verder na de advertentie.

Galaxy Note 7 pre-orders

Update 11:35: Inmiddels heeft Samsung Nederland officieel bevestigd dat de levering van de Galaxy Note 7 uitgesteld wordt. Het bedrijf zegt nog niet aan te kunnen geven of en wanneer de verkopen weer hervat worden.

Update 10:40: Samsung Nederland heeft besloten om de pre-orders van de Galaxy Note 7 toch nog niet uit te leveren. Oorspronkelijk zouden vroege bestellers hun smartphone vanaf vandaag ontvangen. Door de verhalen van dit weekend heeft Samsung Nederland besloten een beslissing van het hoofdkantoor af te wachten, zo bericht Sammobile.

Het bedrijf heeft nog geen details vrijgegeven over of en wanneer het de verkopen hoopt te hervatten. Consumenten die een Galaxy Note 7 pre-order geplaatst hebben krijgen vermoedelijk later vandaag bericht over wat er met hun bestelling gebeurt.

Galaxy Note 7 productie

Oorspronkelijke bericht: Samsung heeft de Galaxy Note 7 productie volledig stilgelegd, aldus de Wall Street Journal. Volgens de gerenommeerde zakenkrant gaat het om een tijdelijke productiestop, al is onbekend wanneer de productie weer hervat wordt. Het bedrijf zelf heeft het verhaal nog niet bevestigd. Ook is onduidelijk waarom de productie precies is stopgezet.

Dit weekend doken er verschillende verhalen op over Galaxy Note 7-exemplaren met ontploffende accu’s of die plotseling in brand vlogen. Het zou gaan om omgeruilde exemplaren die dus al door de fabrikanten vervangen waren en nu als veilig bestempeld werden.

note 7 vat vlam

Hoewel de authenticiteit van de problemen nog niet volledig is bevestigd, maakte de Amerikaanse provider AT&T zondag al bekend de Note 7 niet meer te verkopen. Vermoedelijk hangt de productiestop samen met deze nieuwe problemen.

Samsung kondigde begin september een wereldwijde terugroepactie van de Galaxy Note 7 aan. De accu van het toestel bleek in sommige gevallen spontaan te kunnen ontploffen. De smartphone was toen slechts te koop in een relatief beperkt aantal landen, waaronder de Verenigde Staten en Zuid-Korea. Zo’n honderd exemplaren hebben al voor problemen gezorgd, op een totaal van meer dan 2 miljoen teruggeroepen exemplaren.

Galaxy Note 7 in Nederland

In Nederland zou de Galaxy Note 7 oorspronkelijk op 2 september verschijnen. Die releasedatum werd teruggeduwd door de accuproblemen. Eerder maakte Samsung bekend het toestel vanaf vandaag, 10 oktober, uit te leveren aan klanten die een pre-order geplaatst hadden. Eind oktober of begin november zou het toestel voor iedereen beschikbaar zijn. Samsung Benelux liet zondag nog weten dat pre-orders vandaag gewoon uitgeleverd zouden worden; het is onbekend of die plannen gewijzigd worden.

Lees het laatste nieuws over Samsung

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy Note 7
Samsung Galaxy Note 7

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu