Teardown: Galaxy Note 7 lastig te repareren door waterdicht design

Lars Paymans
19 augustus 2016, 10:31
2 min leestijd
Teardown: Galaxy Note 7 lastig te repareren door waterdicht design

Samsung heeft zijn best gedaan om de Galaxy Note 7 een mooi design te geven, maar daaronder gaat ook nog genoeg schuil. iFixit nam de nobele taak op zich om de Note 7 stukje bij beetje uit elkaar te halen in deze teardown.

Lees verder na de advertentie.

Galaxy Note 7 teardown toont de binnenkant

De teardown is niet alleen leuk om te zien welke onderdelen er in het toestel zitten, maar geeft ons ook een idee hoe lastig het is om hem op eigen houtje te repareren. Tijdens de teardown ontdekte iFixit verschillende onderdelen die zorgvuldig afgeschermd zijn, wat de smartphone waterdicht maakt. Zo zijn de koptelefooningang en speaker waterbestendig, waardoor de Note 7 het 30 minuten lang onderwater vol moet kunnen houden.

Galaxy Note 7 teardown

Ook weten we nu zeker dat de Galaxy Note 7 is uitgerust met precies dezelfde camera en flitser als de Galaxy S7. Ook de gyroscoop en het flashgeheugen zijn identiek. De accu is overigens wat minder grot dan die van de Galaxy S7 Edge. Tot slot heeft iFixit ook de S Pen bekeken, die volgens het team gevoeliger is dan de Apple Pencil en Surface Pen.

iFixit geeft de Note 7 een repareerscore van 4/10, wat te maken heeft met de modulaire onderdelen en het waterdichte design. In bovenstaande video zie je de hoogtepunten van de Note 7 teardown, en op de website van iFixit kun je het volledige ontledingsproces bekijken.

Note 7 nu te bestellen

De Galaxy Note 7 is sinds deze week te bestellen bij de meeste webshops en providers. Bestel je de smartphone nu, dan ben je ervan verzekerd dat je ‘m als één van de eersten in huis krijgt. De officiële release vindt op 9 september plaats. Hieronder vind je de beste aanbiedingen op een rijtje. Wil je alle deals vergelijken? Gebruik dan de Samsung Galaxy Note 7 abonnement-vergelijker.

Samsung Galaxy Note 7

Samsung Galaxy Note 7 prijzen vergelijken

Bekijk product

We hebben momenteel geen Samsung Galaxy Note 7 prijzen. Bekijk alle Samsung smartphones.

Alle Samsung smartphones met prijzen

Lees het laatste nieuws over Samsung

Bron: iFixit
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy Note 7
Samsung Galaxy Note 7

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu