De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Samsung roept Galaxy Note 7-toestellen wereldwijd terug

Erwin Vogelaar
2 september 2016, 15:00
2 min leestijd
Samsung roept Galaxy Note 7-toestellen wereldwijd terug

Het is nu officieel: Samsung heeft wereldwijd de Samsung Galaxy Note 7 teruggeroepen vanwege een probleem met de accu. Consumenten die het toestel al gebruiken kunnen deze kosteloos omruilen.

Lees verder na de advertentie.

Galaxy Note 7 teruggeroepen

Samsung heeft nu officieel aangegeven dat er problemen zijn met de Galaxy Note 7. Specifiek ligt de fout bij dit onderdeel. Volgens Samsung zijn er maar liefst 35 gevallen gemeld waarbij er problemen zijn met de accu. In enkele van deze gevallen is de accu ontploft of is het toestel in de fik gevlogen. Daarom roept het bedrijf alle Samsung Galaxy Note 7-toestellen terug en biedt het een nieuw vervangend toestel aan.

Galaxy Note 7 teruggeroepen

De release van de Galaxy Note 7 is er een met pieken en dalen. Het toestel zou eerst op 2 september uitkomen, maar is toen uitgesteld in Europa. Samsung kon de vraag niet aan, waardoor onder andere Nederland wat langer moest wachten. Toen verschenen de berichten over mogelijk ontploffende accu’s en Samsung liet daarom weten dat er extra kwaliteitscontrole nodig was om vast te stellen of er echt een probleem met de accu is. Blijkbaar heeft deze controle inderdaad aangewezen dat er een fout is. Het probleem is zo serieus, dat het toestel wereldwijd teruggeroepen wordt.

“Samsung zet zich in om producten van de hoogste kwaliteit te leveren en we nemen elke melding van onze gewaardeerde klanten erg serieus”, stelt het bedrijf in een verklaring. “We zijn momenteel bezig met een grondige inspectie met onze leveranciers om mogelijke aangetaste accu’s te identificeren, maar omdat de veiligheid van onze klanten een absolute prioriteit is bij Samsung, zijn we gestopt met de verkoop van de Galaxy Note 7.” Samsung werkt samen met zijn partners om de vervangingen zo makkelijk en efficiënt mogelijk te maken. Kopers van het toestel moeten daarom contact opnemen met de winkel waar ze het toestel gekocht hebben.

Lees het laatste nieuws over Samsung

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy Note 7
Samsung Galaxy Note 7

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu