De Samsung Galaxy S22 5G nu tot €10 korting per maand op unlimited data!

Galaxy Note 7 mogelijk vertraagd door accuproblemen; Samsung reageert

Erwin Vogelaar
2 september 2016, 7:30
2 min leestijd
Galaxy Note 7 mogelijk vertraagd door accuproblemen; Samsung reageert

De Samsung Galaxy Note 7 vertraging loopt verder op. Eerder stelde Samsung dat het de vraag voor het toestel niet aankon, maar nu zegt het bedrijf productieproblemen op te moeten lossen

Lees verder na de advertentie.

Galaxy Note 7 vertraging

Samsung heeft een reactie gegeven op de productieproblemen rond de Galaxy Note 7. Die zorgen wederom voor een uitstel van de lancering van het toestel. Eerder werd de release van de smartphone in Nederland al uitgesteld, omdat Samsung de vraag niet aankon.

Nu blijkt er meer aan de hand te zijn. Deze week verschenen er meerdere berichten over ontploffende Galaxy Note 7-toestellen en er wordt gesuggereerd dat er problemen zijn met de accu. Bronnen claimen dat het om slechts 0,1% van alle toestellen in omloop gaat, maar dat zijn nog altijd honderden of duizenden exemplaren die over een mogelijk ontploffende accu beschikken.

Volgens verschillende bronnen zal Samsung binnen enkele dagen bekend maken dat alle exemplaren van de Note 7 teruggeroepen worden. Het bedrijf zal de toestellen een extra controle geven voor ze weer in de verkoop gaan. Details over een nieuwe Nederlandse Note 7 releasedatum ontbreken nog, maar het lijkt erop dat 9 september niet gehaald gaat worden. Meerdere webwinkels verwachten de phablet nu pas in oktober te kunnen leveren.

Samsung heeft vannacht een eerste reactie vrijgegeven op de mogelijke Note 7 problemen. “We zijn een zorgvuldige inspectie aan het uitvoeren samen met onze partners. We zullen onze bevindingen zo snel mogelijk delen,” aldus de fabrikant. “Samsung is volledig toegewijd aan het bieden van de hoogst mogelijke kwaliteit voor onze klanten.”

galaxy note 7 vertraging

Samsung heeft de verkopen van de Galaxy Note 7 nodig om zijn momentum vast te houden in de smartphonemarkt, dus verdere vertraging is slecht nieuws voor het bedrijf. Aan de andere kant zijn ontploffende smartphones ook niet bepaald bevorderend voor de verkoop. Vorig jaar verkocht de Galaxy S6 al minder dan verwacht door problemen in de productie van het gebogen scherm.

De Galaxy Note 7 is al wel gewoon te bestellen bij de meeste webshops en providers. Hieronder kun je zien waar je terecht kan voor het losse toestel of het toestel inclusief een abonnement. Origineel zou de release op 9 september staan, maar dat is nu dus niet meer het geval. Wanneer het toestel wel uitkomt is nog niet bekend.

Samsung Galaxy Note 7

Samsung Galaxy Note 7 prijzen vergelijken

Bekijk product

We hebben momenteel geen Samsung Galaxy Note 7 prijzen. Bekijk alle Samsung smartphones.

Alle Samsung smartphones met prijzen

De Galaxy Note 7 is een flink toestel met een 5,7 inch-scherm met QHD-resolutie. Met de S Pen, de ingebouwde stylus, kun je tot in de detail op dit scherm aan de slag. Ook bijzonder is dat dit toestel een irisscanner heeft, zodat je de Note 7 met je ogen kunt ontgrendelen. Voor meer informatie kun je onze Samsung Galaxy Note 7 preview lezen.

Lees het laatste nieuws over Samsung

Bron: Reuters
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy Note 7
Samsung Galaxy Note 7

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu