De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Samsung-topman: ‘Galaxy Note 8 vanaf oktober wereldwijd te koop’

Thomas Haenen
17 juli 2017, 15:33
2 min leestijd
Samsung-topman: ‘Galaxy Note 8 vanaf oktober wereldwijd te koop’

Officieel is de Samsung Galaxy Note 8 nog niet eens onthuld, maar een topman praatte zijn mond voorbij. Zo weten we nu al wanneer de Note 8 te koop is.

Lees verder na de advertentie.

‘Galaxy Note 8 aankondiging volgende maand’

Dit weekend werd duidelijk wanneer de Samsung Galaxy Note 8 officieel onthuld wordt. DJ Koh, het hoofd van Samsungs mobiele divisie, liet zich tijdens een evenement in Taiwan weten dat de aankondiging inderdaad gepland staat voor volgende maand.

Koh noemde geen precieze datum. Bronnen spreken echter over een aankondiging op 23 augustus in New York. Daarmee is de fabrikant enkele grote concurrenten te snel af. LG’s V30 wordt een week later in Berlijn gepresenteerd, terwijl Apple begin september de iPhone 8 onthult.

Samsung Galaxy Note 8 release

Volgens Koh is de Galaxy Note 8 vanaf begin september in een select aantal landen verkrijgbaar. Een wereldwijde release volgt vervolgens pas in oktober. Het is niet bekend of Nederland bij de eerste groep landen zit. Vermoedelijk niet: bij de meeste high-end Samsung-smartphones moeten we iets langer wachten. Koh noemt nog geen adviesprijs, maar volgens bronnen gaat de Galaxy Note 8 999 euro kosten.

Wat we weten over de Galaxy Note 8

De verwachting is dat de Samsung Galaxy Note 8 een voorkantvullend scherm krijgt dat doorloopt in de randen, vergelijkbaar met de Galaxy S8. Het Note 8-scherm wordt 6,3 inch groot, maar blijft door de minimale randen relatief handzaam. Het toestel krijgt een glazen achterkant, met aan de onderkant ruimte voor de bekende S Pen. Deze stylus van Samsung laat je niet alleen notities maken, maar beschikt ook over handige snelkoppelingen via het Air Command-menu.

Achterop is waarschijnlijk een dubbele camera te vinden. Het is voor het eerst dat een Samsung-smartphone een extra camera heeft. De extra lens schiet in zwart-wit, en verzamelt meer informatie over het beeld. Dat zorgt voor scherpere foto’s in situaties met weinig licht.

Lees het laatste nieuws over Samsung

Bron: ePrice
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy Note 8
Samsung Galaxy Note 8

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu