Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

‘Zo werkt de dubbele camera van de Galaxy Note 8’

Thomas Haenen
31 juli 2017, 10:54
2 min leestijd
‘Zo werkt de dubbele camera van de Galaxy Note 8’

De Samsung Galaxy Note 8 krijgt één van de meest geavanceerde smartphonecamera’s. Enkele geplande features zijn nu al uitgelekt.

Lees verder na de advertentie.

Zo werkt de Galaxy Note 8-camera

Hoewel de mobiele divisie van Samsung de kaken stijf op elkaar houdt over wat we kunnen verwachten van de Galaxy Note 8, zijn andere onderdelen van de Koreaanse fabrikant wat minder geheimzinnig. Zo onthulde het bedrijf eerder deze zomer de ISOCELL Dual, een nieuwe cameramodule voor smartphones die vrijwel zeker in Note 8 wordt gebruikt.

Samsung heeft officieel nooit bevestigd dat het om de Galaxy Note 8-camera gaat. Het bedrijf gebruikt echter vaker zijn eigen hardware voor zijn vlaggenschepen, en de combinatie lijkt dan ook zeer waarschijnlijk. Inmiddels zijn meer details over de module online verschenen, die een betere blik bieden op wat de camera straks allemaal kan.

Galaxy Note 8 camera-features

Dubbele lens voor optische zoom

De ISOCELL Dual heeft een dubbele lens, wat de Note 8 de eerste Samsung-smartphone zou maken met een dubbele camera. Het is een combinatie van een 12 megapixel-telefotolens en 13 megapixel-lens met een bredere kijkhoek. De combinatie van die lenzen zorgt voor 3x optische zoom, oftewel drie keer kunnen inzoomen zonder kwaliteitsverlies in het beeld. De dubbele camera werkt daarmee vergelijkbaar met die van de iPhone 7 Plus, waarbij de twee lenzen zorgen voor 2x optische zoom.

Op verschillende slides die het bedrijf heeft vrijgegeven zijn features van de Note 8-camera te zien. Zo lijken de twee lenzen voor betere, helderdere foto’s in het donker te zorgen. Ook is de High Dynamic Range (hdr) verbeterd, wat betekent dat er groter onderscheid zit tussen de meest lichte en meest donkere plekken op de foto. Eén van de slides toont een intrigerende ‘Perspective View’, waarbij je foto’s vanuit verschillende hoeken kan schieten. Door het scherm te kantelen, krijg je een zij-aanzicht te zien.

De Samsung Galaxy Note 8 wordt op 23 augustus officieel onthuld. Volgens bronnen beschikt het toestel over een voorkantvullend 6,3 inch-scherm dat doorloopt in de randen. Ook de S Pen is weer aanwezig. Het is nog onduidelijk wanneer de Note 8 in de Benelux verschijnt.

Lees het laatste nieuws over Samsung

Bron: Samsung
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy Note 8
Samsung Galaxy Note 8

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu