‘Samsung Galaxy Note 8 heeft de beste smartphonecamera’

Thomas Haenen
4 oktober 2017, 12:33
2 min leestijd
‘Samsung Galaxy Note 8 heeft de beste smartphonecamera’

De Samsung Galaxy Note 8 heeft de allerbeste smartphonecamera ooit, zo claimen de kenners van DxOMark. Samsung moet zijn eerste plaats wel delen met Apples iPhone 8.

Lees verder na de advertentie.

Galaxy Note 8 cameratest

De Galaxy Note 8 behaalde een score van 94 in de cameratests van DxOMark. Dat is de hoogste score voor een Android-smartphone ooit. Dezelfde score werd onlangs ook al behaald door de iPhone 8 Plus, waar Samsung dus op gelijke voet mee staat.

Volgens de onderzoekers van DxOMark excelleert de Galaxy Note 8-camera op verschillende vlakken. Zo is het de beste smartphonecamera met zoomfunctie, en is de autofocus ongekend snel. Ook weet de camera goed de kleinste details vast te leggen zonder last te hebben van ruis. De Note 8 behaalde dan ook de maximale score van 100 voor fotografie.

Samsung Galaxy Note 8 cameratest

Video minder goed

Op videogebied stelde het toestel echter relatief teleur, met een score van ‘slechts’ 84. Hoewel het toestel volgens DxOMark over een goede witbalans en stabiele autofocus beschikt, zien de schaduwen er minder goed uit in situaties met hoog contrast. Ook blijft het beeld nog blurry in de fractie van een seconde na een beweging. Op de site van DxOMark kun je terecht voor het volledige rapport.

Samsung weet met deze score desondanks al zijn concurrenten te overtreffen. Zo behaalden de Google Pixel en HTC U11 slechts een algemene score van 90, al deden ze het beide beter dan de Note 8 op videogebied.

DxOMark test smartphonecamera’s grondig, en de scores geven dan ook een goede indruk van de geboden beeldkwaliteit. Desalniettemin zijn deze scores niet volledig objectief, en betekent een beoordeling van 100 voor fotografie niet dat deze camera onmogelijk beter kan. Sterker nog: DxOMark heeft zijn beoordelingsschaal onlangs nog aangepast om ook het bokeh-effect en prestaties in situaties met weinig licht te beoordelen. Waar de Note 8 nu nog de camerakoning is, kan het toestel volgend jaar stukken lager op de lijst staan.

Lees het laatste nieuws over Samsung

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy Note 8
Samsung Galaxy Note 8

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu