De vingerafdrukscanner van de Samsung Galaxy Note 8 wordt waarschijnlijk in het scherm verwerkt, zo blijkt uit een gelekte video. Daarin is een eerste dummy van het toestel te zien.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Galaxy Note 8-dummy

Als we verschillende bronnen mogen geloven, was Samsung oorspronkelijk al van plan om bij de Galaxy S8 de vingerafdrukscanner in het scherm te stoppen. De technologie was echter niet op tijd klaar, waardoor het bedrijf genoodzaakt was de scanner achterop te plaatsen. Het volgende Samsung-vlaggenschip, de Galaxy Note 8, kan echter wél met de feature aan de slag.

Dat blijkt althans uit een eerste video van de smartphone, die op het Chinese Weibo verscheen. Daarin is een Galaxy Note 8-dummy te zien. Hoewel daarin slechts een voorlopige versie van het design te zien is, worden al enkele aangrijpende wijzigingen getoond. De voorkant is volledig met scherm gevuld. Daardoor is er, net als bij de Galaxy S8, geen ruimte voor een fysieke homeknop onder het scherm.

Samsung Galaxy Note 8-dummy

Achterop de dummy is echter ook geen vingerafdrukscanner te vinden. Daar zit nu een dubbele camera, waarmee het één van de eerste Samsung-smartphones met twee lenzen zou zijn. Andere fabrikanten, zoals Huawei, Apple en LG bieden die feature al enige tijd, maar voor Samsung is het een opvallend stap. Onder de camera’s zit bovendien een dubbele led-flitser.

Daarmee ontbreekt een vingerafdrukscanner. In de video wordt aangegeven dat dat is omdat de scanner in het scherm verwerkt zit. Druk je met je vinger kort op de onderkant van het scherm, dan wordt je toestel direct ontgrendeld.

Meer over de Galaxy Note 8

Volgens de laatste geruchten wordt de Galaxy Note 8 vooral een verbeterde versie van Samsungs huidige vlaggenschip. Het toestel krijgt een groter 6,3 inch-scherm, vergelijkbaar met de Galaxy S8 Plus, en vrijwel identieke hardware. Daarnaast is er natuurlijk een meegeleverde S Pen. Het toestel zou eind augustus of begin september officieel onthuld worden.

Lees het laatste nieuws over Samsung

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.