De Samsung Galaxy S22 5G nu tot €10 korting per maand op unlimited data!

Samsung suggereert dat Galaxy Note 8 in ontwikkeling is

Thomas Haenen
24 oktober 2016, 13:42
2 min leestijd
Samsung suggereert dat Galaxy Note 8 in ontwikkeling is

Samsung werkt mogelijk toch aan een Galaxy Note 8. Koreaanse klanten die problemen hadden met de Note 7 kunnen volgend jaar goedkoper het nieuwe toestel kopen, zo blijkt uit een Note 8 hint van het bedrijf.

Lees verder na de advertentie.

Galaxy Note 8 hint

Plannen voor een Samsung Galaxy Note 8 zijn wellicht toch niet geschrapt, zo meldt Reuters. Dat blijkt uit een aankondiging van het bedrijf in Zuid-Korea. Daar belooft Samsung dat iedereen met een gevaarlijke Galaxy Note 7 volgend jaar een vlaggenschip met 50 procent korting krijgt. Het bedrijf benoemt expliciet de Galaxy S8 én de Galaxy Note 8 als toestellen waarop korting geboden wordt.

Nadat Samsung begin deze maand een wereldwijde terugroepactie van de Galaxy Note 7 aankondigde werd er druk gespeculeerd. Verwacht werd dat Samsung de Note-naam definitief zou schrappen na al het slechte nieuws van de voorbije weken. De reputatie van de reeks zou te zeer bezoedeld zijn. Bronnen beweerden de Galaxy S8 het enige vlaggenschip zou zijn dat de fabrikant volgend jaar uitbrengt.

Galaxy Note 7-vervanging

Nu blijkt dat die speculatie wellicht te voorbarig was. Samsungs aankondiging is inmiddels weer offline gehaald. Gebruikers krijgen een foutmelding in beeld als ze de pagina proberen te openen. Het is de vraag of de aankondiging wellicht voortijdig online gezet werd, of dat Samsung zijn plannen omtrent de Note 8 alsnog gaat wijzigen.

Overigens heeft Samsung nog geen plannen bekend gemaakt voor het lanceren van een soortgelijke actie voor Galaxy Note 7-gedupeerden in andere landen. Alleen in Zuid-Korea krijgen bezitters vijftig procent korting aangeboden op nieuwe smartphones. Daarmee moedigt de fabrikant consumenten aan hun Note 7 zo snel mogelijk terug te brengen. In Nederland is de Note 7 nooit officieel verkocht.

Galaxy Note 8 releasedatum

Eerdere smartphones in de Samsung Galaxy Note-reeks werden doorgaans in augustus of september gepresenteerd. De verwachting is dat een eventuele Galaxy Note 8 ook nog een jaar op zich laat wachten. Voor die tijd krijgen we nog de aankondiging van de Samsung Galaxy S8, waarschijnlijk eind februari 2017.

Lees het laatste nieuws over Samsung

Bron: Reuters
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy Note 7
Samsung Galaxy Note 7

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu