Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Aankondiging Samsung Galaxy Note 8 mogelijk al deze zomer

Thomas Haenen
7 juni 2017, 13:39
2 min leestijd
Aankondiging Samsung Galaxy Note 8 mogelijk al deze zomer

De Samsung Galaxy Note 8 wordt mogelijk in augustus aangekondigd. De eerste details van de smartphone zijn uitgelekt.

Lees verder na de advertentie.

Galaxy Note 8 presentatie in augustus?

Eerdere smartphones in de Galaxy Note-reeks werden ook in augustus gepresenteerd. Na het fiasco rondom de Galaxy Note 7 vorig jaar was echter onduidelijk of die deadline opnieuw gehaald zou worden; de verwachting was dat Samsung mogelijk meer tijd nodig had om de Note 8 grondig te testen. Het lijkt er echter op dat het bedrijf op schema loopt, want de Note 8 wordt volgens de doorgaans goed ingevoerde Korea Times eind augustus gepresenteerd.

Galaxy Note 8 presentatie

Daarmee wil Samsung zijn grote rivaal Apple aftroeven. De nieuwe iPhone wordt doorgaans begin september gepresenteerd. Het gerucht gaat bovendien dat Apple de iPhone 8 voorziet van een scherm dat de gehele voorkant beslaat, vergelijkbaar met de Galaxy S8. Ook de Note 8 heeft zo’n scherm en zou met deze aankondiging net wat eerder zijn dan Apple.

Eerste Samsung met dubbele camera?

De bron meldt verder dat de Galaxy Note 8 een dubbele camera achterop heeft. Hoewel fabrikanten als Huawei, Apple en LG al geruime tijd zo’n extra camera bieden, zou het de eerste Samsung-smartphone zijn met een tweede lens aan de achterkant. De extra camera kan onder andere ingezet worden om het focuspunt achteraf te verleggen, of om een uniek diepte-effect aan een foto toe te voegen.

De launch van de Galaxy Note 8 valt mogelijk samen met de introductie van Android 8.0. Dat suggereert dat de Note 8 de eerste Samsung-smartphone wordt met de nieuwe software, al kan het ook goed zijn dat het toestel nog geïntroduceerd wordt met Android 7.0 (Nougat).

Volgens de laatste geruchten beschikt de Note 8 over een groots 6,3 inch-scherm dat doorloopt in de randen. Het scherm heeft mogelijk een 4K-resolutie van 4428 bij 2160 pixels en de vingerafdrukscanner zou in het scherm worden verwerkt. Ook de bekende S Pen wordt meegeleverd, onder andere voor het maken van notities.

Lees het laatste nieuws over Samsung

Bron: Korea Times
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy Note 8
Samsung Galaxy Note 8

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu