Aankondiging Samsung Galaxy Note 8 mogelijk al deze zomer

De Samsung Galaxy Note 8 wordt mogelijk in augustus aangekondigd. De eerste details van de smartphone zijn uitgelekt.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Galaxy Note 8 presentatie in augustus?

Eerdere smartphones in de Galaxy Note-reeks werden ook in augustus gepresenteerd. Na het fiasco rondom de Galaxy Note 7 vorig jaar was echter onduidelijk of die deadline opnieuw gehaald zou worden; de verwachting was dat Samsung mogelijk meer tijd nodig had om de Note 8 grondig te testen. Het lijkt er echter op dat het bedrijf op schema loopt, want de Note 8 wordt volgens de doorgaans goed ingevoerde Korea Times eind augustus gepresenteerd.

Galaxy Note 8 presentatie

Daarmee wil Samsung zijn grote rivaal Apple aftroeven. De nieuwe iPhone wordt doorgaans begin september gepresenteerd. Het gerucht gaat bovendien dat Apple de iPhone 8 voorziet van een scherm dat de gehele voorkant beslaat, vergelijkbaar met de Galaxy S8. Ook de Note 8 heeft zo’n scherm en zou met deze aankondiging net wat eerder zijn dan Apple.

Eerste Samsung met dubbele camera?

De bron meldt verder dat de Galaxy Note 8 een dubbele camera achterop heeft. Hoewel fabrikanten als Huawei, Apple en LG al geruime tijd zo’n extra camera bieden, zou het de eerste Samsung-smartphone zijn met een tweede lens aan de achterkant. De extra camera kan onder andere ingezet worden om het focuspunt achteraf te verleggen, of om een uniek diepte-effect aan een foto toe te voegen.


De launch van de Galaxy Note 8 valt mogelijk samen met de introductie van Android 8.0. Dat suggereert dat de Note 8 de eerste Samsung-smartphone wordt met de nieuwe software, al kan het ook goed zijn dat het toestel nog geïntroduceerd wordt met Android 7.0 (Nougat).

Volgens de laatste geruchten beschikt de Note 8 over een groots 6,3 inch-scherm dat doorloopt in de randen. Het scherm heeft mogelijk een 4K-resolutie van 4428 bij 2160 pixels en de vingerafdrukscanner zou in het scherm worden verwerkt. Ook de bekende S Pen wordt meegeleverd, onder andere voor het maken van notities.

Lees het laatste nieuws over Samsung

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.