Gerucht: Galaxy Note 8 verschijnt in september voor 999 euro

Erwin Vogelaar
23 juni 2017, 19:09
2 min leestijd
Gerucht: Galaxy Note 8 verschijnt in september voor 999 euro

De prijs van de Samsung Galaxy Note 8 is gelekt. Het lijkt de duurste Samsung-smartphone ooit te worden. Ook weten we meer over wanneer we het toestel kunnen verwachten.

Lees verder na de advertentie.

Galaxy Note 8 prijs

De Galaxy Note 8 gaat voor 999 euro over de toonbank. Dit stelt beroepslekker Evan Blass op VentureBeat. De nieuwste smartphone van Samsung kost dus bijna duizend euro is daarmee de duurste smartphone van het bedrijf tot nu toe. De Note 8 moet eind september in de winkels liggen in de kleuren zwart, blauw en goud.

Blass geeft daarnaast aan dat Samsung het toestel in de tweede helft van september officieel onthult. Het toestel krijgt waarschijnlijk een 6,3 inch-scherm dat in de randen doorloopt. Dit scherm heeft een 4K-resolutie van 4428 bij 2160 pixels. Hoewel er veel geruchten zijn dat de vingerafdrukscanner in het scherm wordt verwerkt, is het waarschijnlijker dat deze toch aan de achterkant van het toestel te vinden is.

galaxy note 8 prijs

De Galaxy Note-toestellen onderscheiden zich onder andere door ondersteuning voor een stylus. Bij de Galaxy Note 8 wordt de bekende S Pen meegeleverd, waarmee je notities maakt. Ook krijgt het toestel ondersteuning voor de Samsung DeX, waarmee je de Note 8 verandert in een desktopcomputer.

De hoge prijs van het toestel is niet voor niets. Hoewel de Note 8 onder de motorkap waarschijnlijk deels soortgelijke hardware heeft als de Galaxy S8, zoals een Snapdragon 835-chip, krijgt het toestel maar liefst 6GB RAM. Ook wordt dit het eerste Samsung-toestel met een dubbele 12 megapixel-camera.

De accu van het toestel lijkt wel beperkt. Met een 3300 mAh-accu gaat de Note 8 niet veel langer dan een dag mee. Uiteraard is Samsung voorzichtig met zijn batterijen sinds de explosieve problemen met de Galaxy Note 7.

Ga jij het toestel in huis halen voor deze prijs? Of is het te hoog? Laat van je horen in de reacties onder dit bericht.

Lees het laatste nieuws over Samsung

Bron: VentureBeat
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy Note 8
Samsung Galaxy Note 8

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu