De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Zo ziet de Galaxy Note 8 er naast de Galaxy S8 uit

Thomas Haenen
1 augustus 2017, 9:01
2 min leestijd
Zo ziet de Galaxy Note 8 er naast de Galaxy S8 uit

Zowel de Samsung Galaxy S8 als de Galaxy Note 8 hebben een voorkantvullend scherm. De Note 8 doet het echter net iets anders, zo blijkt uit de eerste gelekte render. Dit verschil zie je goed als je de twee toestellen naast elkaar zet.

Lees verder na de advertentie.

Galaxy Note 8 render uitgelekt

De Samsung Galaxy Note 8 is een stukje groter dan de Galaxy S8. Dat blijkt uit een foto die Evan Blass, een doorgaans betrouwbare telecominsider, deelt op Twitter. Het zou gaan om de ‘Midnight Black’-variant van het toestel.

Galaxy Note 8 render

Leg je de beide Samsung-vlaggenschepen naast elkaar, dan zijn er vooral grote gelijkenissen. Beide smartphones hebben een voorkantvullend scherm dat doorloopt in de rand, al lijkt die rand aan de zijkant een tikkeltje breder te zijn op de Note 8. De zwarte balken aan de boven- en onderkant zijn op beide smartphones ongeveer gelijk. Ook hebben beide smartphones naast een power- en volumeknop een Bixby-knop, om Samsungs nieuwe assistent op te starten.

Niet veel later deelde Blass nog een tweede foto, waarop meer kanten van het toestel te zien zijn. Daarop is onder andere de gouden variant te zien, die wel een zwarte voorkant lijkt te hebben. Achterop is duidelijk de dubbele camera zichtbaar. De S Pen, Samsungs meegeleverde stylus, lijkt sterk op die in eerdere modellen.

Wat echter vooral opvalt zijn de beeldverhoudingen. Het Galaxy Note 8-scherm is een tikkeltje meer uitgerekt dan de Galaxy S8. Ook zijn de randen wat minder rond. Samsung heeft zijn phablet een tikkeltje hoekiger gemaakt. Volgens bronnen heeft de Note 8 een 6,3 inch-scherm met een resolutie van 4428 bij 2160 pixels. Het 5,8 inch-scherm van de Galaxy S8 heeft een resolutie van 2960 bij 1440 pixels. Dat maakt de Note 8 net iets langer.

Eind augustus onthuld, maar wanneer in Nederland?

Samsung organiseert op 23 augustus een evenement waar de Note 8 naar alle waarschijnlijkheid officieel onthuld wordt. Het is nog onbekend wanneer het toestel in Nederland verschijnt, al spreken bronnen over een release in september of oktober. De adviesprijs zou zo’n 999 euro bedragen.

Lees het laatste nieuws over Samsung

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy Note 8
Samsung Galaxy Note 8

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu