De Samsung Galaxy S22 5G nu met €100,- cashback!

‘Samsung Galaxy Note 8 in de maak, focus op vr’

Thomas Haenen
3 januari 2017, 16:54
2 min leestijd
‘Samsung Galaxy Note 8 in de maak, focus op vr’

De Samsung Galaxy Note 8 is in de maak en moet in de tweede helft van 2017 verschijnen, zo beweren bronnen. Virtual reality wordt één van de speerpunten van de smartphone.

Lees verder na de advertentie.

Galaxy Note 8 resolutie

Samsung lijkt zich weinig zorgen te maken om reputatieschade. Ondanks de forse problemen met de Galaxy Note 7 zijn er toch gewoon plannen voor een nieuw model, zo claimt Business Korea. Volgens de site zal de Galaxy Note 8 dit najaar in de winkels liggen.

galaxy note 8 resolutie

“De Galaxy Note 7 was zeer populair voordat er verhalen opdoken over ontploffende smartphones,” zo citeert de site een anonieme medewerker van het bedrijf. “Bovendien blijft de phabletmarkt doorgroeien, mede dankzij Samsung, waardoor het bedrijf later dit jaar weer een nieuw Note-toestel uitbrengt.”

Overzicht: de korte geschiedenis van de Samsung Galaxy Note 7

Volgens de bron wordt het toestel onder andere uitgerust met een 4K-scherm. Het zou Samsungs eerste smartphone met deze hoge resolutie worden; de Galaxy S8, die in februari aangekondigd wordt, moet het nog steeds met een QHD-resolutie van 2560 bij 1440 pixels doen. Met zijn hogere resolutie wordt de Galaxy Note 8 zeer geschikt voor virtual reality. Daarbij zit je met je ogen zeer dicht op het beeld. Hoe hoger de resolutie, hoe scherper dat beeld. Bij de Note 8 wordt volgens de bron ook een nieuwe Gear VR gepresenteerd.

Galaxy Note 8 Bixby

De Galaxy Note 8 wordt daarnaast voorzien van Bixby, de virtuele assistent die waarschijnlijk wordt geïntroduceerd met de Galaxy S8. Bixby is gebaseerd op Viv, een virtuele assistent die onlangs werd overgenomen door Samsung. Viv is een zelflerende assistent die intelligente antwoorden kan geven op basis van de context. Ook kan Viv makkelijk geïntegreerd worden in bestaande apps.

Voorgaande toestellen in de Note-reeks werden in augustus of september gepresenteerd. Als bovenstaande geruchten kloppen, zien we de Note 8 dus over iets meer dan een half jaar officieel onthuld worden.

Lees het laatste nieuws over Samsung

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy Note 7
Samsung Galaxy Note 7

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Thema's Video's