Dit is wat internationale media zeggen over de Samsung Galaxy Note 8

Thomas Haenen
6 september 2017, 14:01
3 min leestijd
Dit is wat internationale media zeggen over de Samsung Galaxy Note 8

De Samsung Galaxy Note 8 is vanaf volgende week in Nederland verkrijgbaar, maar internationale pers hebben het toestel al uit mogen proberen. In hun eerste bevindingen zijn ze positief over de smartphone, maar niet over de prijs.

Lees verder na de advertentie.

Galaxy Note 8 review samenvatting

Onze Galaxy Note 8 review kun je volgende week verwachten, dichtbij de release van de smartphone op 15 september. Amerikaanse media hebben het toestel echter al langere tijd mogen testen en de eerste reviews zijn inmiddels verschenen. Velen merken daarbij vooral de grote gelijkenissen met de Samsung Galaxy S8 op. De twee toestellen hebben vrijwel identieke hardware, met een iets groter scherm en een dubbele in plaats van een enkele camera. Dat betekent dat veel pluspunten van het vorige vlaggenschip ook voor dit nieuwe model gelden.

Zo is The Verge zeer over het scherm te spreken. “Het HDR-scherm is alles wat je van een high-end Samsung-scherm zou verwachten. Het is scherp, levendig en ontzettend zelden, zodat het ook in vol zonlicht nog goed zichtbaar is. Het gigantische formaat zorgt ervoor dat je met video’s haast in het scherm gezogen wordt,” aldus de site. Techcrunch noemt het 6,3 inch-scherm zelfs “de beste balans tussen een grote display en een apparaat dat je nog ‘mobiel’ kan noemen.”

samsung galaxy note 8 review

‘Beste dubbele camera ooit’

De grootste verbetering is bewaard voor de camera’s. “Samsung is laat met een dubbele camera, maar het was het wachten waard. Dit is de beste dubbele camera ooit,” zo schrijft Engadget. “Beide lenzen produceren foto’s met levendige kleuren en veel detail.” Vooral in situaties met weinig licht zou de beeldkwaliteit verbeterd zijn ten opzichte van de Galaxy S8. Wel waren sommige sites niet helemaal te spreken over de verwarrende camera-app, die door de overdaad aan opties soms onoverzichtelijk oogt.

Eén gebied waarop de Note 8 zijn voorganger niet weet te evenaren is de accu. Met een capaciteit van 3300mAh is die namelijk een tikkeltje kleiner dan de 3500mAh-accu in de Galaxy S8 Plus. De meningen zijn verdeeld of je daar wat van merkt. Android Police claimt dat de accuduur de S8 Plus evenaart of zelfs overtreft, en dat het meer dan genoeg is voor een volle dag gebruik. Techradar daarentegen zegt dat opladen langer duurt, terwijl de accu ook net iets sneller leeg lijkt te lopen.

‘Geweldig, maar te duur’

De meeste reviewers lijken het erover eens te zijn: de Galaxy Note 8 is de beste smartphone van dit najaar. Misschien wel het grootste knelpunt is de prijs. De adviesprijs voor een losse Note 8 bedraagt 999 euro, terwijl je de nagenoeg identieke Galaxy S8 Plus al voor bijna driehonderd euro minder kunt vinden bij sommige winkels.

Onder andere Android Police schrijft hoe dat prijsverschil moeilijk te rechtvaardigen valt. “De gedachte dat de Note 8 [300 euro] ‘beter’ is dan de S8 Plus, is bespottelijk. Op sommige gebieden is de S8 Plus, en met dat toestel krijg je zeker meer waar voor je geld. (…) De Note 8 is absoluut te duur, en heeft absoluut weinig opvallende nieuwe features. Het is ook absoluut een verdomd goede smartphone,” zo concludeert de site.

Lees het laatste nieuws over Samsung

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy Note 8
Samsung Galaxy Note 8

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu