Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Samsung laat Note 9-gebruikers straks (misschien) Bixby uitschakelen

Thomas Haenen
4 september 2018, 13:29
2 min leestijd
Samsung laat Note 9-gebruikers straks (misschien) Bixby uitschakelen

Bezitters van de Galaxy Note 9 kunnen binnenkort mogelijk toch Bixby uitschakelen. Samsung gaat die optie mogelijk nog deze maand met een update toevoegen.

Lees verder na de advertentie.

Op de Galaxy Note 9 Bixby uitzetten kan niet meer

De Zuid-Koreaanse fabrikant doet er alles aan om Bixby tot een succes te maken. Op de zijkant van alle vlaggenschepen die Samsung de afgelopen tijd uitbracht, zit een knop om de stemgestuurde assistent te activeren. Op de Galaxy S9 en eerdere toestellen zat nog een optie om die knop uit te schakelen. Deze optie ontbreekt echter op de Note 9, die sinds kort in Nederland te koop is, maar daar komt verandering in.

Op Twitter meldt Samsung Duitsland namelijk dat er hard gewerkt wordt aan een update voor de Note 9. Met die update krijg je als gebruiker weer de optie om de Bixby-knop uit te schakelen. In de tweet zegt Samsung dat de optie alleen beschikbaar is om Bixby uit te sluiten op het lockscreen; mogelijk krijg je de assistent dus wel in beeld als je het toestel ontgrendelt hebt. Wanneer de update precies verschijnt, is bovendien ook nog onbekend.

Samsung Galaxy Note 9 Bixby uitzetten

Zoek je op dit moment in de instellingen van eerdere Samsung-smartphones naar ‘Bixby’, dan krijg je verschillende opties waaronder de mogelijkheid om de knop volledig te deactiveren. Op de Galaxy Note 9 is echter geen spoor van die optie te vinden, zoals bovenstaande linkerafbeelding laat zien. Links zie je het Bixby-menu op de Samsung Galaxy Note 9, rechts het menu op de Galaxy S9.

Ook interessant: de uitgebreide Samsung Galaxy Note 9 review

Bixby versus Google Assistent

Samsung introduceerde Bixby begin 2017, samen met de Galaxy S8. Het bedrijf zocht de concurrentie op met de Google Assistent en Apples Siri. Uniek is dat Bixby onder andere gebruikt kan worden om acties in bepaalde apps uit te voeren; zo kun je de assistent vragen om een taxi te bestellen via de Uber-app of een Samsung-app aan te sturen.

In de praktijk blijkt Bixby die belofte niet echt waar te maken. De assistent heeft gebrekkige spraakherkenning, waardoor een opdracht vaak niet wordt begrepen. Ook is Bixby slechts beschikbaar in een handjevol talen, waaronder Engels en Koreaans. Of en wanneer een Nederlandse versie verschijnt, is onbekend. Dat terwijl de Google Assistent, die ook op de Note 9 werkt, wel in het Nederlands werkt.

Zo kun je de Bixby-knop aanpassen

Samsung geeft je zelf geen optie om de Bixby-knop aan te passen. Wel zijn er inmiddels enkele apps in de Play Store te vinden die de functionaliteit van de knop veranderen, zoals bxActions. Let op: deze apps komen niet van Samsung zelf. In het verleden heeft het bedrijf al updates uitgebracht die dergelijke applicaties blokkeert. De kans bestaat dat eventuele aanpassingen slechts tijdelijk werken, en dat je straks weer aan Bixby vast zit.

Lees ook: met deze app kun je de Samsung Bixby-knop aanpassen

Het laatste nieuws over Samsung

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy Note 9
Samsung Galaxy Note 9

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu