De Samsung Galaxy S22 5G nu met €100,- cashback!

‘Galaxy Note 9 krijgt toch geen vingerafdrukscanner onder het scherm’

Rick van der Veer
9 maart 2018, 13:04
2 min leestijd
‘Galaxy Note 9 krijgt toch geen vingerafdrukscanner onder het scherm’

Eerdere geruchten voorspelden nog dat Samsung de Galaxy Note 9 zou voorzien van een vingerafdrukscanner die in het scherm verwerkt zit. Uit een betrouwbare bron blijkt dat deze plannen toch niet doorgaan.

Lees verder na de advertentie.

Galaxy Note 9 vingerafdrukscanner: niet in scherm

Volgens de doorgaans betrouwbare analist Ming-Chi Kuo introduceert Samsung in 2018 geen smartphones meer met een vingerafdrukscanner die in het display verwerkt zit. Dit komt doordat de techniek die er nu is niet voldoet aan de technische specificaties die Samsung hanteert. Vorig jaar voorspelde Kuo nog dat de Galaxy Note 9 het eerste Samsung-toestel met een dergelijke scanner zou zijn, maar daar is hij dus op teruggekomen.

Galaxy Note 9 vingerafdrukscanner

Nu smartphones steeds meer oppervlakte aan de voorkant gebruiken voor het display, blijft er minder ruimte over om een vingerafdrukscanner aan de voorkant te plaatsen. Een scanner die in het scherm verwerkt zit is dan ook ideaal in deze situatie, maar het perfectioneren van deze techniek blijkt aardig lastig te zijn. Zo zijn ultrasone scanners te duur en hebben optische scanners een negatieve invloed op de beeldkwaliteit.

Ook interessant: Zo werkt de eerste vingerafdrukscanner onder het scherm

Daarnaast is er dankzij het succes van de iPhone X hernieuwde interesse onder Android-fabrikanten in biometrische authenticatie via een camerasysteem. Kuo denkt zelfs dat er de komende jaren twee tot drie keer zoveel Android-smartphones met een 3D-camera voorop uitgebracht worden dan toestellen met een vingerafdrukscanner onder het scherm. Dit komt ook deels doordat een scanner onder het scherm alleen werkt met oled-schermen en niet met lcd-displays compatibel is.

Galaxy Note 9 releasedatum

Op moment van schrijven zijn er nog maar weinig geruchten over de Galaxy Note 9. Samsung toont doorgaans later in het jaar de nieuwe Note, terwijl de Galaxy S-serie aan het begin gepresenteerd wordt. De verwachting is dat dat in 2018 weer zo zal gaan. Ook wat de specificaties van de Note 9 betreft weten we nog maar weinig, maar de kans is in ieder geval groot dat er gewoon een vingerafdrukscanner achterop zal zitten, net zoals bij de Galaxy S9.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws rondom de Galaxy Note-reeks? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief of download de officiële Android Planet-app!

Lees het laatste nieuws over Samsung

Bron: MacRumors
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy Note 9
Samsung Galaxy Note 9

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Thema's Video's