Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

‘Samsung stelt vingerafdrukscanner in scherm uit tot Galaxy Note 9’

Rick van der Veer
7 augustus 2017, 9:25
1 min leestijd
‘Samsung stelt vingerafdrukscanner in scherm uit tot Galaxy Note 9’

Er gaan al een tijdje geruchten over vingerafdrukscanners die in het scherm verwerkt zitten. Volgens een adviesbureau wil Samsung deze techniek pas in de Galaxy Note 9 gebruiken.

Lees verder na de advertentie.

Galaxy Note 9 vingerafdrukscanner in het scherm

Volgens het financiële adviesbureau KGI introduceert Samsung pas bij de Galaxy Note 9 een vingerafdrukscanner die in het scherm zit. Doordat de iPhone 8 van Apple hoogstwaarschijnlijk ook niet zo’n scanner krijgt, heeft Samsung geen haast meer met de uitrol hiervan.

De opvolger van de Galaxy S8, de Galaxy S9, krijgt de scanner ook nog aan de achterkant. Bij dat toestel wil Samsung in gaan zetten op een dubbele camera aan de achterkant en een fors verbeterde irisscanner. De vingerafdrukscanner die in het scherm zit, wordt dan later in 2018 een unieke feature voor de Samsung Galaxy S9 Plus of Galaxy Note 9.

Galaxy Note 9 vingerafdrukscanner

Maar ook de Galaxy Note 8 wordt al voorzien van een dubbele camera. Met de extra sensor kun je tot wel tweemaal optisch zoomen zonder kwaliteitsverlies. Uit gelekte renders bleek dat de vingerafdrukscanner van dat toestel naast de camera op de achterkant zit. Samsungs nieuwe phablet wordt daarnaast wederom uitgerust met de S-Pen een een voorkantvullend scherm.

Onder de motorkap zit een Exynos 8895-chip, die ook al het hart van de Galaxy S8 vormt. Bovendien krijgt het toestel een dubbele 12 megapixel-camera achterop. Ook wordt gesproken over 64GB aan uitbreidbare opslag.

Galaxy Note 8 releasedatum

Op 23 augustus organiseert Samsung een evenement waar de Note 8 wordt aangekondigd. Het toestel komt uit in zwart, goud en grijs en heeft waarschijnlijk een adviesprijs van zo’n 999 euro. Pas na de presentatie weten we zeker over de geruchten kloppen, maar doorgaans lekt informatie over Samsungs vlaggenschepen al ruim van tevoren uit.

Lees het laatste nieuws over Samsung

Bron: 9to5Google
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy Note 9
Samsung Galaxy Note 9

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu