‘Geen Samsung Galaxy Note 8 meer in 2017’

De Samsung Galaxy Note-serie wordt definitief geschrapt, zo beweren verschillende bronnen. De reputatie van de reeks zou teveel schade hebben opgelopen na alle Galaxy Note 7 problemen.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Galaxy Note toekomst onzeker

Na al het drama gaat Samsung voorgoed afscheid nemen van de Galaxy Note-naam, zo claimt het Russische Hi-Tech. Ook The Korea Herald zegt het nieuws van anonieme bronnen te hebben gehoord. Samsung zelf heeft het verhaal nog niet bevestigd, maar het lijkt erop dat we geen Samsung Galaxy Note 8 hoeven te verwachten volgend jaar.

Samsung smart glow

De beslissing zou een gevolg zijn van al het slechte nieuws rondom de Galaxy Note 7. Na ontploffende accu’s, een wereldwijde terugroepactie gevolgd door een nieuwe set accu’s die spontaan in brand vliegen besloot Samsung het toestel definitief niet meer te produceren en verkopen. De Note-naam roept daardoor nu negatieve associaties op bij een meerderheid van de consumenten, zo zou volgens de bronnen uit intern onderzoek van Samsung blijken.

Lees ook: De korte geschiedenis van de Galaxy Note 7

Galaxy S8 Plus?

Wat het betekent voor de toekomstige line-up van Samsung is nog onzeker. De fabrikant brengt al geruime tijd twee vlaggenschepen per jaar uit. In de eerste helft van het jaar verschijnt een nieuwe Galaxy S, gevolgd door een Galaxy Note zo’n zes maanden later. Vermoedelijk zal dat tweede toestel blijven bestaan, maar dan onder een gewijzigde naam.

Het verleden biedt zelfs al enkele aanwijzingen voor die naamswijziging. In 2015 bracht de fabrikant in Europa geen nieuwe Note, maar de Galaxy S6 Edge Plus uit. Het toestel was voorzien van dezelfde hardware als de Galaxy Note 5, maar dan zonder een S Pen. De kans bestaat dus dat we volgend jaar een Galaxy S8 Plus te zien te krijgen, of iets in die geest. Of we ooit nog een toestel met de S Pen zien is nog maar de vraag.

Lees het laatste nieuws over Samsung

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.