De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Galaxy Round release officieel, foto’s tonen gebogen scherm

Gijs Ettes
9 oktober 2013, 8:24
2 min leestijd
Galaxy Round release officieel, foto’s tonen gebogen scherm
Galaxy round release

Maandag werd al duidelijk dat we niet lang hoefden te wachten op de officiële aankondiging van de Samsung Galaxy Round. Afgelopen nacht heeft Samsung aangegeven dat het toestel op 10 oktober verschijnt in Zuid-Korea voor een prijs van omgerekend 746 euro. Daarnaast heeft de fabrikant een aantal foto’s vrijgegeven waarop goed is te zien hoe de Galaxy Round is vormgegeven. Het unieke aan de smartphone is het scherm dat licht gebogen is en het rol-effect waarmee je snel nieuwe meldingen en de tijd op de smartphone kunt bekijken.

Lees verder na de advertentie.

Galaxy Round release: nieuwe features

Dit rol-effect is goed te zien in deze YouTube-video, waarbij de Samsung Galaxy Round plat op de tafel ligt en door zijn gebogen vorm naar een kant kan rollen. Als je het toestel op die manier aanraakt wanneer hij in standbymodus is, kun je toch de tijd, accustatus en meldingen bekijken.

Een andere nieuwe functie is het zogenoemde Gravity Effect dat je functies laat uitvoeren op de telefoon wanneer het scherm is uitgeschakeld. Hierbij kun je denken aan het besturen van je muziek tijdens het sporten en makkelijk browsen door de galerij. Ook handig is dat je met Multi Window kunt multitasken op het toestel door twee apps tegelijkertijd op het scherm te gebruiken. Of dit in de praktijk goed werkt, merken we hopelijk binnenkort. Vooralsnog is namelijk alleen nog de datum van de Zuid-Koreaanse Galaxy Round release bekend.

Galaxy Round release: hardware

Op het gebied van hardware is de Galaxy Round goed voorzien en lijkt hij erg op de Samsung Galaxy Note 3. Het gebogen scherm (Super AMOLED) meet 5,7 inch en heeft een resolutie van 1080 x 1920 pixels. Het toestel wordt aangedreven door een 2.3GHz-quadcore-processor en heeft 3GB werkgeheugen. Verder is de Galaxy Round voorzien van een 2800 mAh-accu, een 13-megapixelcamera en Android 4.3.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy Round
Samsung Galaxy Round

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu