Galaxy S 2 heeft MHL: HDMI en MicroUSB in één

Redactie
24 februari 2011, 13:22
1 min leestijd

De Samsung Galaxy S 2 heeft als eerste toestel een MHL-poort. Er kwamen vragen binnen van gebruikers die zich afvroegen wat een MHL-poort precies is. Op het eerste oog lijkt deze poort op een normale MicroUSB-poort. Je kunt er dus gewoon een MicroUSB-kabeltje instoppen, bijvoorbeeld om de telefoon op te laden of te verbinden met de computer. Toch fungeert deze poort ook als HDMI-poort. Door een speciale microUSB-naar-HDMI-kabel te kopen kun je dit toestel aansluiten op een televisie- of computerscherm. Hierdoor is het mogelijk om 1080p-video’s af te spelen op een apparaat naar keuze.

Een MHL-poort heeft één belangrijk voordeel: minder poorten op je telefoon. Voorheen had je namelijk twee poorten nodig: een MicroUSB-poort om een telefoon op te laden en een andere poort om HD-beelden door te sturen naar een extern medium. Nu kan dit allemaal via één poort.

Lees verder na de advertentie.

De Samsung Galaxy S 2 heeft een 4,3 inch Super AMOLED Plus-scherm en een gloednieuwe ARM-multikernprocessor. Wat vooral opvallen is, dat is de dikte van het toestel. Met een dikte van 8,45 mm kun je beter over ‘dunte’ spreken, want de Galaxy S 2 is één van de dunste smartphones aller tijden. Er komen twee versies van de Galaxy S 2: eentje met en één zonder NFC (Near Field Communication). Het toestel ligt over enkele maanden in de winkel.

Via: Android Community

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Thema's Video's