De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Galaxy S 2 heeft MHL: HDMI en MicroUSB in één

Redactie
24 februari 2011, 13:22
1 min leestijd

De Samsung Galaxy S 2 heeft als eerste toestel een MHL-poort. Er kwamen vragen binnen van gebruikers die zich afvroegen wat een MHL-poort precies is. Op het eerste oog lijkt deze poort op een normale MicroUSB-poort. Je kunt er dus gewoon een MicroUSB-kabeltje instoppen, bijvoorbeeld om de telefoon op te laden of te verbinden met de computer. Toch fungeert deze poort ook als HDMI-poort. Door een speciale microUSB-naar-HDMI-kabel te kopen kun je dit toestel aansluiten op een televisie- of computerscherm. Hierdoor is het mogelijk om 1080p-video’s af te spelen op een apparaat naar keuze.

Een MHL-poort heeft één belangrijk voordeel: minder poorten op je telefoon. Voorheen had je namelijk twee poorten nodig: een MicroUSB-poort om een telefoon op te laden en een andere poort om HD-beelden door te sturen naar een extern medium. Nu kan dit allemaal via één poort.

Lees verder na de advertentie.

De Samsung Galaxy S 2 heeft een 4,3 inch Super AMOLED Plus-scherm en een gloednieuwe ARM-multikernprocessor. Wat vooral opvallen is, dat is de dikte van het toestel. Met een dikte van 8,45 mm kun je beter over ‘dunte’ spreken, want de Galaxy S 2 is één van de dunste smartphones aller tijden. Er komen twee versies van de Galaxy S 2: eentje met en één zonder NFC (Near Field Communication). Het toestel ligt over enkele maanden in de winkel.

Via: Android Community

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu