Galaxy S Advance update naar Android 4.1.2 Jelly Bean rolt uit

Redactie
29 mei 2013, 11:48
1 min leestijd
Galaxy S Advance update naar Android 4.1.2 Jelly Bean rolt uit
Galaxy S Advance update

De Samsung Galaxy S Advance, de opvolger van de originele Galaxy S, krijgt eindelijk de update naar Android 4.1.2 (Jelly Bean). Nadat werd bericht dat het toestel in januari van dit jaar de update naar Jelly Bean zou krijgen, wordt woensdag de update in Nederland uitgerold. Galaxy S Advance-bezitters kunnen de update over-the-air (OTA) of via Samsung Kies downloaden en installeren.

Hiermee slaat de Galaxy S Advance de Android 4.0 (Ice Cream Sandwich)-update over en krijgt het toestel direct Android 4.1.2. Dit is niet de meest recente versie van Android, maar de Galaxy S Advance-update geeft het toestel een langer bestaansrecht. Sommige apps hebben minimaal Android 4.0 of 4.1 nodig om goed te kunnen functioneren.

Lees verder na de advertentie.

Daarnaast brengt de update enkele handige Jelly Bean-features, waaronder snelheidsverbeteringen, Samsungs multi-view waardoor het mogelijk wordt om meerdere apps in één scherm weer te geven en een vernieuwde fotogalerij-app. Ook de notificatiebalk is vernieuwd, met meer opties om specifieke instellingen te activeren.

Galaxy S Advance-bezitters krijgen de update automatisch op hun smartphone binnen. Je kunt de update-check forceren door naar Instellingen > Toestel-info > Software-update. Ook is het mogelijk om Samsung Kies, de officiële software van het Zuid-Koreaanse bedrijf, te downloaden en hiermee naar de update te zoeken.

Via: SamMobile Twitter

Heeft dit artikel je geholpen?
Samsung Galaxy S
Samsung Galaxy S

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu