‘Galaxy S6 en Edge-variant te zien in nieuwe persfoto’

Gijs Ettes
6 februari 2015, 8:55
2 min leestijd
‘Galaxy S6 en Edge-variant te zien in nieuwe persfoto’

Er is een vermeende persfoto opgedoken waarin niet alleen de Samsung Galaxy S6 is te zien, maar ook de Edge-variant met een scherm dat aan beide zijkanten iets afloopt. De foto zou onderdeel uitmaken van een folder van een Zuid-Koreaanse retailer.

Lees verder na de advertentie.

Galaxy S6 persfoto toont verschillende modellen

Helemaal links op de foto zou de Galaxy S6 zichtbaar zijn met een duidelijk uitstekende cameralens. Gisteren schreven we al over schematische tekeningen van het toestel die waren uitgelekt. Daaruit bleek dat de S6 op zijn dunste punt slechts 6,91 millimeter dik is, maar ook dat de camera iets uitsteekt. Daarmee is de kans aanwezig dat als je straks de Galaxy S6 plat op een tafel legt, hij niet helemaal stil ligt. De Galaxy S5 heeft hier weinig last van, maar is met 8,1 millimeter wel iets dikker.

Samsung Galaxy S6 persfoto

Op de Galaxy S6 persfoto zijn ook twee toestellen te zien in een hoesje van de Zuid-Koreaanse accessoiremaker Versus. Het lijken stevige hoesjes te zijn die wellicht de Galaxy S6 waterdicht maken. Volgens de laatste geruchten is het toestel – in tegenstelling tot zijn voorganger – niet bestand tegen stof en water. De reden hiervoor zou de metalen behuizing zijn, die moeilijk waterdicht valt te maken.

Samsung Galaxy S6 Edge

De twee toestellen aan de rechterkant zijn waarschijnlijk beide de Galaxy S Edge, de variant van de S6 waarvan  de zijkanten van het scherm iets aflopen. Deze kunnen notificaties tonen en ingericht worden met snelkoppelingen naar veelgebruikte apps. Het ligt in de lijn der verwachting dat Samsung voor dit nieuwe toestel nog meer functies voor de schermrand toevoegt.

galaxy s edge

De Samsung Galaxy S6 wordt naar verwachting op 1 maart gepresenteerd, één dag voor de start van het Mobile World Congress. Het toestel gaat naar verluidt 749 euro kosten (32GB-versie) en wordt uitgebracht in vier verschillende kleuren. De prijs van de Edge-variant ligt waarschijnlijk zo’n 100 euro hoger. Beide toestellen zijn voorzien van  Samsungs energiezuinige  Exynos octacore-processor  en 3 of 4GB aan werkgeheugen.

Het laatste nieuws over Samsung

Bron: Cnet
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy S6
Samsung Galaxy S6

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu