Galaxy S II heeft last van gele waas op het scherm

Redactie
2 juni 2011, 22:02
1 min leestijd
Galaxy S II heeft last van gele waas op het scherm

In een thread op het xda developers-forum werd op 14 mei een melding gedaan van gele vlekken op het scherm van een gloednieuwe Samsung Galaxy S II. Volgens forumlid Erethnor geeft het scherm bij een lage helderheid een gele waas over ongeveer eenderde deel van het scherm. Aanvankelijk leek het om een incident te gaan, maar de laatste tijd melden steeds meer mensen dat hun Samsung dezelfde verkleuring vertoont.

Het probleem kan op twee manieren ontstaan zijn. Enerzijds zou het kunnen dat het gaat om ‘verse’ lijm die in het toestel verwerkt is en nog niet is opgedroogd. Dit zagen we eerder ook bij de iPhone 4, waar gebruikers melding maakten van gele vlekken in het scherm, die na enkele dagen gebruik verdwenen.

Lees verder na de advertentie.

Aan de andere kant kan er een productiefout in de super AMOLED plus-schermen zitten. Volgens sommigen heeft namelijk elke S II hier last van en moet het als normaal beschouwd worden. Mocht dit laatste het geval zijn dan zou dit een enorme strop voor Samsung betekenen. Samsung heeft nog niet gereageerd op deze berichten.
Mocht je benieuwd zijn of jouw Galaxy S II ook ‘slachtoffer’ is van dit euvel, Erethnor heeft een website gemaakt waarop je het scherm van je Samsung kunt testen.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu