De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Galaxy S II LTE en Galaxy Tab 8.9 LTE debuteren op IFA

Redactie
28 augustus 2011, 19:23
2 min leestijd
Galaxy S II LTE en Galaxy Tab 8.9 LTE debuteren op IFA
galaxy-s-II-tab-lte

De Europese consumentenelektronicabeurs IFA gaat over een paar dagen van start. Normaal zou je daar niet zo snel aankondigingen van LTE-producten verwachten, maar toch is Samsung van plan om er twee nieuwe toestellen aan te kondigen: de Galaxy S II LTE en de Galaxy Tab 8.9 LTE. Beide toestellen maken gebruik van de LTE-technologie, de opvolger van 3G.

Dat betekent overigens niet meteen dat de nieuwe Galaxy-smartphone en -tablet bij ons totaal onbruikbaar zijn, want ze zullen ook HSDPA en Wi-Fi ondersteunen. Als de IFA-beurs deze week in Berlijn van start gaat kunnen we ze voor de eerste keer in handen krijgen. Je mag komende week dan ook heel veel IFA-nieuws van ons verwachten.

Lees verder na de advertentie.

Wat de Galaxy S II LTE betreft: deze zal voorzien zijn van een 1,5 GHz processor en een 4,5 inch scherm, twee verbeteringen ten opzichte van de huidige S II. De Tab blijft hetzelfde, met een 1200 x 800 pixels schermresolutie en een plat design van maar 8,6 mm dik. Prijs en beschikbaarheid zijn nog niet bekendgemaakt, maar Samsung heeft in ieder geval de twee toestellen al wel officieel aangekondigd.

LTE-technologie is in de VS al commercieel beschikbaar via meerdere operators, al is er nog lang geen volledige dekking. In Nederland zijn momenteel al testen aan de gang, onder andere bij KPN. Met de technologie kun je tot een snelheid van 100 Mbps downloaden en in theorie tot 50 Mbps uploaden. Dit is vijfmaal sneller dan de snelste HSPA+ verbinding. Het downloaden van een mp3-nummer kost dan nog maar 0,3 seconden en het downloaden van een hele film is in twee minuten gebeurd. Het opent de mogelijkheden voor allerlei nieuwe toepassingen, zoals mediastreaming en videoconferenties.

Het persbericht is in bezit van de redactie en binnenkort te vinden in de persberichtensectie van Samsung Mobile. In een teaser (zie hieronder) belooft Samsung nog veel meer moois op de IFA:

https://www.youtube.com/watch?v=44sOtEy3xpQ
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu