De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

‘Geen standaard koptelefoonaansluiting in Samsung Galaxy S10’

Erwin Vogelaar
27 oktober 2018, 9:49
2 min leestijd
‘Geen standaard koptelefoonaansluiting in Samsung Galaxy S10’

Verliest ook de Samsung Galaxy S10 zijn standaard koptelefoonaansluiting? Een prototype van de nieuwe smartphone mist de geliefde 3.5mm-jack.

Lees verder na de advertentie.

Samsung Galaxy S10 koptelefoonaansluiting ontbreekt?

De geruchten rond de nieuwe Samsung Galaxy S10 blijven maar komen, ook al wordt het toestel waarschijnlijk pas in februari 2019 onthuld. Het nieuwste gerucht gaat over de koptelefoonaansluiting. Samsung houdt zich vooralsnog vast aan de standaard 3.5mm jack voor een koptelefoon. Met de Galaxy S10 is dat mogelijk voorbij.

Dit gerucht komt van Bloomberg, die stelt dat Samsung speelt met een prototype zonder koptelefoonaansluiting. De beslissing lijkt dus nog niet definitief, maar het zou wel een logische ontwikkeling zijn. Hoewel Samsung tot nu toe de standaard 3.5mm-jack blijft gebruiken, zoals in zijn nieuwste Galaxy Note 9, is de fabrikant hiermee één van de laatste.

galaxy s10 koptelefoonaansluiting

Hoewel de hoofdtelefoonpoort nog steeds een geliefd onderdeel is voor menig gebruiker, is het ook oude technologie die ruimte inneemt. We weten dat Samsung komend jaar met ‘significante’ designveranderingen komt. Het verwijderen van de koptelefoonaansluiting kan daar onderdeel van zijn.

In plaats van een standaard 3.5mm-jack, kunnen gebruikers draadloze oordopjes en koptelefoons gebruiken. Of het is mogelijk om via usb-c een audio-apparaat aan te sluiten, eventueel met een adapter zodat elke koptelefoon gewoon werkt.

Meer over de Galaxy S10

Andere recente geruchten over de Galaxy S10 zijn dat het toestel waarschijnlijk in zes verschillende kleuren uitkomt. Namelijk zwart, grijs, blauw, rood, paars en goud.

Hoewel dat vergelijkbaar is met de Galaxy S9, gaat de nieuwe smartphone er in ieder geval op vooruit qua geheugen. Niet alleen krijgt de smartphone waarschijnlijk standaard meer opslagruimte, met minimaal 128GB in plaats van 64GB, maar dit geheugen is ook nog eens sneller.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief voor de nieuwste geruchten en het laatste nieuws rond de Galaxy S10.

Check de nieuwste berichten over de Galaxy S10

Bron: Bloomberg
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy S10
Samsung Galaxy S10

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu