De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

‘Samsung Galaxy S10 krijgt chip voor kunstmatige intelligentie’

Erwin Vogelaar
7 oktober 2018, 18:21
2 min leestijd
‘Samsung Galaxy S10 krijgt chip voor kunstmatige intelligentie’

Langzaamaan wordt steeds meer duidelijk over de Galaxy S10. Zoals op welke manieren het bedrijf met dit toestel wil opvallen. Dat gebeurt onder andere met kunstmatige intelligentie.

Lees verder na de advertentie.

Waarom de Galaxy S10 kunstmatige intelligentie gebruikt

Het lijkt erop dat Samsung met de Galaxy S10 extra nadruk gaat leggen op kunstmatige intelligentie via hardware. Huawei en Apple lopen nu voorop met deze technologie, maar Samsung gaat de strijd aan met de tweede generatie van zijn NPU-chip.

NPU staat voor neural processing unit. Dat Samsung aan een nieuwe versie van deze chip werkt, blijkt uit verschillende bronnen. De meest recente daarvan is een bericht op LinkedIn van een ex-medewerker die stelt aan deze chip gewerkt te hebben van december 2017 tot maart 2018.

galaxy s10 kunstmatige intelligentie

Dat betekent dat deze chip hoogstwaarschijnlijk wordt gebruik in de Galaxy S10-smartphones van het bedrijf. Deze toestellen komen rond februari 2019 pas uit, maar toch wordt er al halsreikend naar uitgekeken.

De Galaxy S9 was namelijk een relatief kleine upgrade vergeleken met de Galaxy S8. De S10 lijkt een grotere stap te nemen. Er wordt gesproken over ‘significante’ veranderingen in het design van de S10, maar ook binnenin kunnen er dus enkele verassingen zitten.

AI-chip

Een chip voor kunstmatige intelligentie kan voor verschillende dingen worden gebruikt, zoals het optimaliseren van allerlei processen en beeldherkenning. De hardware voor kunstmatige intelligentie staat nog in de kinderschoenen, maar kan zorgen voor belangrijk en onverwachte ontwikkelingen.

Dat Samsung deze technologie verder blijft ontwikkelen is een teken dat het bedrijf er ook in gelooft en niet wil achterblijven. De eerste generatie van deze chip heeft Samsung nog niet gebruikt in zijn apparaten.

Als je op de hoogte wil blijven over al het nieuws rond de Samsung Galaxy S10, dan is het slim om je in te schrijven voor onze nieuwsbrief. Tevens houd je het laatste nieuws bij via de Android Planet-app.

Lees meer over de Samsung Galaxy S10

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy S10
Samsung Galaxy S10

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu