De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

‘Vingerafdrukscanner Galaxy S10 vereist gat in screenprotector’

Thomas Haenen
14 februari 2019, 12:56
2 min leestijd
‘Vingerafdrukscanner Galaxy S10 vereist gat in screenprotector’

Op de Samsung Galaxy S10 wordt een ultrasone vingerafdrukscanner in het scherm verwerkt. Dat heeft flinke gevolgen voor screenprotectors, zo blijkt uit uitgelekte afbeeldingen.

Lees verder na de advertentie.

Video: Galaxy S10 vingerafdrukscanner screenprotector

Het gerucht gaat al langer dat Samsung de Galaxy S10 uitrust met een ultrasone vingerafdrukscanner, die verwerkt wordt in de voorkant van het scherm. Met een ultrasone scanner worden onhoorbare geluidstrillingen gemaakt om een scan van je vingerafdruk te maken. Het voordeel: de technologie is vrij snel en accuraat.

Helaas heeft het ook een nadeel, zo blijkt uit een video van MobileFun. Daarop is de Galaxy S10 met een screenprotector te zien. Normaal bedekt zo’n ding het hele scherm, maar op de video is een relatief groot, rond gat aan de onderkant van het beeld te zien. Volgens de bron functioneert de ultrasone vingerafdrukscanner namelijk niet als er een screenprotector overheen zit.

Met het gat is de vingerafdrukscanner wat makkelijker op de tast te vinden, maar een groot deel van het scherm blijft onbeschermd. Het is onbekend of de scanner wel werkt met een iets dunnere screenprotector.

Ultrasone of optische vingerafdrukscanner?

Andere toestellen met een vingerafdrukscanner in het scherm, zoals de OnePlus 6T en Huawei Mate 20 Pro, gebruiken een optische scanner. Dan zit er in feite een kleine camera onder het beeld die een foto van je vinger maakt. Deze techniek vereist vrij precieze plaatsing van de vinger en is daardoor al gauw langzamer. Een ultrasone scanner herkent je vingerafdruk ook als je vinger gedraaid is, maar kent dus weer andere nadelen.

De Samsung Galaxy S10, Galaxy S10 Plus en Galaxy S10E worden op 20 februari onthuld. Dan vindt in San Francisco een nieuwe editie van Samsung Unpacked plaats. Ook de eerste opvouwbare smartphone van Samsung maakt daar zijn debuut. Waarschijnlijk zijn de nieuwe toestellen vervolgens vanaf begin maart in Nederland verkrijgbaar.

Lees het laatste nieuws over Samsung

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy S10
Samsung Galaxy S10

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu